Incendiu de proporţii la fostul complex de porci din Băileşti. Două persoane, intoxicate cu fum

Secţia de Pompieri Băilești acţionează în aceaste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit la fostul complex de porci din municipiu. La faţa locului se află trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanţă SMURD, elicopterul SMURD și un echipaj SAJ.

Ajunși la locul intervenției s-a constatat că acoperișul ardea mocnit cu degajare mare de fum şi două persoane – una conștientă intoxicată cu fum și una în stop cardio respirator, la care se aplică manevrele de resuscitare. Potrivit pompierilor în adăpost se află şi animale, pe care pompierii încearcă să le scoată din adăpost.

„Avem din păcate şi patru victime intoxicate cu fum, trei într-o stare mai bună au fost trimis, la spital aici la Băileşti, una mai grav a plecat cu elicopterul la Craiova”,

a spus Ion Mălin, şeful Secţiei de Pompieri Băileşti.

După localizarea incendiului în adăpost au mai fost găsite două victime care prezentau stare de rău. Victimele au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital.

„Inițial, au fost descoperite două victime, una intoxicată cu fum şi alta aflată în stop cardio-respirator. În timpul intervenției, alte două persoane au fost găsite intoxicate cu fum”,

a declarat plt. adj. Tania Vîlceanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.

Una din cele două femei intoxicate cu fum, aflată în stop cardio respirator, a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Din primele verificări, se pare că incendiul a pornit de la un scurtciruit electric. Incendiul a avut loc, în jurul orei 10.00, la hala unde se afla maternitatea crescătoriei de porci, unde se aflau peste 3.000 de animale, majoritatea purcei de doar câteva săptămâni.

Eu nu ştiu nimic că eu eram pe partea cealaltă. Acum am auzit. Am văzut că iese fum şi am ieşit repede să vedem ce se întâmplă”,

spune unul dintre angajaţi pentru CANCAN.RO

Incendiul a fost lichidat, se evaluează pagubele și cauza producerii acestuia.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii ISU Dolj, 1.500 de porci au ars în incendiu, iar alţi 1.600 au fost salvaţi de pompieri. De asemenea, focul a mistuit 500 de metri din izolaţia acoperişului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.