Spargeri de locuinţe în Băilești

Procurorii din Băilești au reținut, marți, doi tineri din municipiu, acuzați că, împreună cu un minor de 15 ani, au comis 14 spargeri de locuințe în cursul lunii octombrie. Tot marți, polițiștii din Băilești au prins trei minori care tocmai spărseseră un magazin din oraș, de unde au furat țigări, băuturi și dulciuri. 

Trei tineri din municipiul Băilești, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, sunt acuzați de oamenii legii că au spart 14 locuințe din localitate în cursul lunii octombrie. Este vorba de Robert Baeram, de 18 ani, Florian Nicolae, de 19 ani, și de Alexandru A., de 15 ani, care sunt cercetați într-un dosar de furt calificat.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că cei trei au spart numai locuințele unor persoane care erau plecate din țară.

„Din investigații a rezultat faptul că aceștia, profitând de faptul că o mare parte dintre proprietarii locuințelor unde au comis faptele erau plecați în străinătate, în luna octombrie, au pătruns prin efracție în 14 case din Băilești, de unde au sustras televizoare, ceasuri și băuturi alcoolice. Prejudiciul cauzat, în cuantum de 25.000 de lei, a fost recuperat în proporție de 90%, în sensul că polițiștii doljeni au recuperat zece televizoare (din cele 14 sustrase) și, de asemenea, toate ceasurile sustrase, urmând ca acestea să fie restituite persoanelor vătămate“,

au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Polițiștii au mai stabilit și faptul că, cei trei suspecți, cu ajutorul unui bărbat din Băilești, au încercat să vândă bunurile sustrase postând anunțuri pe diverse site-uri. Au reușit să vândă însă numai patru televizoare înainte să fie prinși de oamenii legii.

În cursul zilei de marți, Baeram și Nicolae au fost reținuți de procurorii din Băilești pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie duși la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.