Un tânăr de 17 ani din Bailesti a furat maşina unchiului său, a produs un accident şi a fugit

Un tânăr de 17 ani din Băileşti a sustras, sâmbătă noaptea, autoturismul unchiului său, iar pe o stradă din municipiu a lovit o maşină staţionată, după care a fugit de la locul accidentului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, în noaptea de 07/08.10.2017, în jurul orei 02:30, agenţii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Băileşti au identificat pe strada Gabroveni două autoturisme avariate în urma unei tamponări, în care nu se afla nicio persoană .

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismele implicate în eveniment aparţin lui M. Bălteanu şi M. Suraj ambele având  nr. de înmatriculare din Bulgaria.

În jurul orei 04:00, M. Suraj, 26 ani, din Bailesti, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că persoane necunoscute i-au sustras din faţa domiciliului autoturismul marca VW înmatriculart în Bulgaria .

În urma verificărilor efectuate de politisti s-a stabilt că numărul de inmatriculare al autoturismului reclamat ca fiind sustras coincide cu unul din numerele de inmatriculare ale autoturismelor avariate.

De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, poilitistii au resusit sa-l   identifice pe autorul faptei în persoana lui M.I.L., de 17 ani, fără ocupaţie, din aceeaşi localitate, care, duminică dimineata, în jurul orei 02:00, a sustras cheile autoturismului din locuinţa unchiului său şi, fără a poseda permis de conducere,  l-a condus în localitate, iar pe strada Gabroveni a intrat în coliziune cu un alt autoturism staţionat, după care l-a abandonat.

M. Suraj nu doreşte să depună plângere împotriva nepotului său M. I. Leonard.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat, precum și sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducerea unui vehicul fără permis conform art. 228,229 şi art. 335 alin.1 Cod Penal, urmând a fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești.

De asemenea, în data de 08.10.2017, în jurul orei 11:00, minorul de 17 ani s-a prezentat la C.P.U din cadrul Spitalului Băileşti, unde a fost luat în evidente și i s-a stabilit diagnosticul medical.

În acest sens, polițistii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiuni prev. şi ped. art. 196 alin. 1 Cod Penal, și anume pentru vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.