Muzeul Câmpiei Băileştilor

Muzeul a fost înfiinţat în 1970, prin venirea lui C. Câşlaru de la Muzeul Olteniei – Craiova, cu o expoziţie permanentă de etnografie. În 1975 se realizează şi expoziţia permanentă a secţiei de istorie. În 1993 muzeul primeşte actuala denumire. Muzeul prezintă colecţii de arheologie: ceramică şi unelte aparţinând culturilor Sălcuţa şi Coţofeni, obiecte din epoca geto-dacică. Sunt expuse, de asemenea, obiecte de port popular din Câmpia Băileştilor, covoare, scoarţe, ceramică, obiecte casnice.

???????????????????????????????

La infiintare era un colectiv format din 2 profesori, arheologi foarte pasionati, Honoriu Stoica si Voicu Constantin, din Craiova, un conservator – Paula Dora Pascu si o ingrijitoare Mititelu Ecaterina. Ei au pus bazele muzeului, au organizat expozitiile de baza si depozitele muzeului unde era pastrat patrimoniul celor doua sectii. Dupa cativa ani a venit Dl. C. Caslaru de la Muzeul Olteniei si a continuat activitatile incepute facand sapaturi arheologice in zona Giurgita si aducandu-si in continuare contributia la dezvoltarea celor doua sectii.

Sectia de istorie are colectii de arheologie privind cultivarea primitiva a plantelor, ceramica si unelte apartinand Culturilor Salcuta si Cotofeni, obiecte din epoca geto-dacica. In sectiunea etnografie sunt expuse obiecte de port popular din Campia Bailestilor, covoare, scoarte, ceramica, obiecte casnice.

Adresa: str Gabroveni nr. 12, Bailesti, Dolj
Tel. 0251.312.152
Persoana contact: Constantin Câşlaru, directorul Muzeului din Bailesti

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *