Cât costă terenurile agricole din jurul Băileştiului

Piaţa terenurilor agricole în Oltenia este extrem de dinamică. Numărul celor care vor să vândă creşte pe zi ce trece, dovadă fiind ofertele publicate pe site-urile Direcţiilor Agricole. În judeţul Dolj, terenurile se tranzacţionează cu preţuri care pornesc de la 2.000 lei/hectar şi ajung şi la 20.000 lei/hectar.

De când a intrat în vigoare Legea nr. 17/2014, care reglementează vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan, la nivelul judeţului Dolj au fost înregistrate 27.000 de oferte de vânzare.

Specialiştii Direcţiei Agricole spun că, în ultima perioadă, preţurile terenurilor agricole au crescut, ajungând şi la 20.000 de lei/hectar. Cele mai scumpe terenuri sunt în zona Băileşti, Cetate, Galicea Mare.

În Băileşti, Cetate, Galicea, s-a ajuns şi la 20.000 de lei hectarul. Cumpărătorii sunt atât români, cât şi străini“,

a spus Nicoleta Urucu, consilier la Direcţia Agricolă Dolj

Potrivit acesteia, sunt câteva elemente care cresc preţul terenurilor.

„Dacă este cadastrul făcut, dacă sunt toate actele în regulă şi dacă vorbim de o suprafaţă compactă mai mare, atunci şi preţul creşte. În cazul în care nu sunt întrunite aceste condiţii, evident că preţul scade“,

a adăugat Nicoleta Urucu.

Potrivit specialiştilor de la Direcţia Agricolă Dolj, un proprietar care intenţionează să îşi vândă terenul va trebui să urmeze etapele prevăzute de Legea 17 din 2014. În primul rând, proprietarul trebuie să anunţe primăria pe raza căreia se află terenul despre intenţia de a-l vinde.

Trebuie înștiințați, de asemenea, coproprietarii, arendaşii şi vecinii, aceştia având drept de preemţiune asupra terenului în faţa altor cumpărători. Oferta de vânzare trebuie publicată timp de 30 de zile atât pe site-ul primăriei, cât şi pe pagina de internet a Direcţiei Agricole. Aceasta poate fi consultată apoi de oricine vrea să cumpere.

„Cine vrea să cumpere un teren poate să intre pe site-ul nostru şi să vadă dacă la oferta afişată a depus vreunul dintre preemptori – coproprietar, arendaş, vecin – comunicare de acceptare. Dacă nu depune nici unul dintre aceştia comunicarea de acceptare, atunci primăria, după 30 de zile, dă o adeverinţă de vânzare la piaţă liberă“,

a spus Nicoleta Urucu, consilier la Direcţia Agricolă Dolj.

Este foarte important ca oamenii să ştie că, odată afişată oferta, nu se mai poate reveni asupra preţului, în caz că se răzgândesc, deci mare atenţie la preţul pe care doriţi să îl afişaţi!

Dacă nu se respectă procedura de vânzare a terenului, respectiv dacă acesta nu a fost vândut potrivit Legii 17/2014, contractul de vânzare poate fi anulat.

One thought on “Cât costă terenurile agricole din jurul Băileştiului

  • 6 septembrie 2017 at 13:21
    Permalink

    !!! La Cât Ne-au Tâlhărit Comuniștii 1949 > 2017 Nu-i De Mirare !!! Doljul E Cam Fruntaș În Tâlhării !!!

    Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.