Insula Balasan din Băileşti ar putea deveni cea mai mare atracție de agrement din zonă.

Pârâul Balasan, care traversează orașul lui Amza Pellea, a creat două acumulări de apă care până acum au servit drept zone de adăpat animalele. Malurile năpădite acum de buruieni, erau cândva zone de promenadă pentru locuitorii boemi ai orașului ce veneau la Teatrul de Vară.

Acum clădirea Teatrului de vară este o ruină, iar lacurile zac neîngrijite și pline de gunoaie. Pe mal, un investitor local a ridicat un restaurant pentru evenimente.

“Aici era unul dintre punctele de atracție al zonei pentru mulți oameni veneau la reprezentațiile de la Teatrul de vară. Se jucau scenete cu nea Mărin sau erau concerte de muzică. După 90, locul a rămas în ruină, iar lacurile la fel”,

explică un localnic.

Primarul Băileștiului, Costel Pistrițu, promite însă că locul va avea o cu totul altă înfățișare în scurt timp pentru că administrația locală a câștigat un proiect european în valoare de 2,2 milioane euro.

 “De-a lungul malurilor o să fie alei largi asfaltate, foișoare de lemn, băncuțe, zone verzi cu gazon și flori, dar și piste de biciclete. Pentru copii o să fie locuri de joacă și un spațiu pentru role și skateboard pe care sperăm să îl transformăm iarna în patinoar. Pe unul dintre lacuri vom amenaja un ponton, astfel încât să poată fi utilizat pentru agrement cu bărcuțe și hidrobiciclete, iar cel de-al doilea lac o să poată fi folosit în scop sportiv, pentru caiac canoe, de exemplu. Avem mulți copii și tineri la cluburile sportive care ar putea astfel să se antreneze pentru performanță.” ,

explică edilul-șef al Băileștiului.

Toată zona o să fie supravegheată de câteva zeci de camere video, iar cei care vor veni aici vor beneficia de internet wireless gratuit.

Realizarea proiectului va începe în câteva luni, dar termenul de finalizare este abia la sfârșitul anului 2020. 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.