Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești trece la catalogul on-line

Din acest an școlar, părinții elevilor de la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești vor avea acces la absențele și notele elevilor, fără a ajunge la școală.

Catalogul electronic prin care părinții primesc în timp real date despre prezența elevilor la școală, dar și notele pe care le obțin continuă să fie o provocare pentru învățământul preuniversitar. Din acest an școlar, acest tip de catalog va fi pus în practică la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești.

Managerul spune că această aplicație a fost solicitată încă de anul trecut de părinți, deoarece sunt situații în care ajung la școală abia când copilul este în prag de corigență sau de exmatriculare.

„Părinții urmează să fie informați despre această aplicație la ședința pe școală din luna octombrie. Trebuie doar să aibă internet pe telefon ca să-și poată instala aplicația care funcționează ca facebook. Nu vor plăti absolut nimic. Școala semnează un contract cu un furnizor de servicii de telefonie mobilă prin care se asigură aplicația și la fiecare clasă se va da și câte o tabletă cu care profesorul să intre la oră pentru a trece și în format electronic notele și absențele.

De asemenea, în aplicația respectivă se va menționa incluisv dacă elevul a întârziat. Sunt mai multe beneficii ale folosirii ei, pentru că are un sistem de atenționare a situațiilor de corigență sau dacă elevul se apropie de 20 de absențe, când la clasele de gimnaziu se transmite avertisment, iar pentru cei de la liceu se transmite în scris preaviz de exmatriculare. Până acum, notificarea părinților se făcea în scris și, de cele mai multe ori, aceștia ajungeau fie când elevul era în situație de corigență, fie când aveau 40 de absențe nemotivate și erau în prag de exmatriculare. De ce erau astfel de întârzieri?

Plicurile respective erau trimise pe adresele indicate de elevi și nu erau neapărat adresele la care locuiau, prin urmare nu ajungeau la părinți, ci mai degrabă la bunici care erau rugați de elevi să nu le arate. Prin catalogul electronic vom ține practic o legătură directă cu părinții și aceștia vor cunoaște situația copilului în timp real. Acest catalog va fi folosit pentru clasele V-XII. Sperăm astfel să creștem prezența la ore și chiar să îmbunătățim rezultatele elevilor“,

a precizat Gabriel Tica, managerul Liceului „Mihai Viteazul“ din Băilești.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.