Se restaureaza Teatrul de vară „Sache și Sucă” din municipiul Băilești

Azi 26.08.2019, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în cadrul Direcției Generale Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM, a fost semnat de către primarul Costel Pistrițu contractul de finanțare al proiectului european ”Investiții destinate construirii, amenajării și redării în circuitul cultural regional al Teatrului de vară „Sache și Sucă” din municipiul Băilești” – personaje create de marele nostru actor Amza Pellea.

Prin implementarea acestui proiect Municipiul Băilești va beneficia un teatru de vara modern, care se va regăsi în Parcul Balasan, pe vechiul amplasament. Este vorba de o cladire P+1 dotată cu două săli pentru spectacole (sala interioară cu un numar de 352 locuri și sala exterioară cu un număr de 350 locuri), foaier, grupuri sanitare, sală de conferință, vestiar artiști, cât și o zonă de spații verzi dotată cu mobilier urban, arbori și arbuști, alei pietonale.

În această nouă locație se vor desfășura activități cultural-artistice curente cât și activități realizate în baza parteneriatelor încheiate cu:

– Ansamblul Folcloric Maria Tănase din Craiova;
– Filarmonica Oltenia Craiova;
– Opera Română Craiova;
– Teatrul pentru copii și tineret Colibri – Craiova;
– Casa de Cultură „Amza Pellea” – Băilești;
– Școala Gimnazială Aviator Petre Ivanovici – Băilești;
– Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” – Băilești
– Organizația Producătorilor din Sectorul Pescuit și Acvacultură (OPSPA) Sf. Nicolae, Calafat

Valoarea totală a cererii de rambursare este de 3.217.785,65 lei.

Perioada de implementare este de 22 luni.

You may also like...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: