Transportul ilegal de persoane produce victime. 4 persoane au murit la Radovan

Patru persoane și-au pierdut viața și una a fost rănită grav în urma unui accident de circulație violent, produs ieri-dimineață, în jurul orei 8.00, pe DN 56, la intrare în localitatea doljeană Radovan. Autoturismul implicat în accident, un Opel Astra, era condus către Craiova de un bărbat de 54 de ani, din Băilești, care luase la ocazie patru persoane din municipiu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Marian Negrilă, de 54 de ani, care conducea un Opel Astra dinspre Calafat către Craiova, la intrare în comuna Radovan, la kilometrul 23, a ieșit de pe șosea și a lovit un cap de pod.

Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare și mai multe ambulanțe, dar și elicopterul SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru patru dintre victimele accidentului.

Aceștia sunt șoferul de 54 de ani, care a murit pe loc în urma impactului, precum și trei pasageri din autoturismul Opel: Aurica Cușmă, de 68 de ani, Petre Becherescu, de 62 de ani, și Miruna Cristescu, de 44 de ani, toți din Băilești. Un alt pasager, Ilaru Bistriceanu, de 62 de ani, a fost rănit grav în urma accidentului și a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova cu elicopterul SMURD. Se pare că cei patru pasageri din Opel fuseseră luați la ocazie de Negrilă, urmând să ajungă la Craiova.

Polițiștii doljeni au precizat că accidentul de circulație ar putea avea drept cauză posibilă oboseala conducătorului auto. De altfel, bărbatul care a scăpat cu viață a declarat în fața polițiștilor că șoferul ar fi adormit la volan. Totuși, este luată în calcul și posibilitatea ca bărbatul de 54 de ani să fi suferit un infarct, însă acest lucru se va stabili cu certitudine după efectuarea necropsiei.

Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti, a spus că este vorba de o tragedie, dar și că una dintre victime urma să ajungă la București, unde se mutase în urmă cu câțiva ani.

„Am auzit ce s-a întâmplat, Dumnezeu să-i odihnească! Știu doar că una dintre victime, femeia de 44 de ani, care locuiește în București de mai mulți ani, a venit acasă la părinți. De dimineață a plecat către Craiova, de unde urma să meargă la București. Este o tragedie“,

a spus Costel Pistrițu.

Doi bărbaţi şi două femei au murit în accident, iar rudele victimelor au povestit că şoferul îşi transformase maşina în taxi şi făcea curse ilegal.
Victimele şi-au semnat condamnarea la moarte pentru 10 lei.
„Şoferul mai adormea la volan. Pentru 40 de lei au murit patru oameni. Cum a mai putut să conducă dacă a văzut că era obosit“,
se întreabă una dintre rudele victimelor.

Una dintre femeile decedate în accident mergea la Craiova să îşi facă analizele, iar cealaltă se întorcea de la Bucureşti, din vizita de la părinţii bolnavi.

„Mi-a spus că pleacă la Craiova să îşi facă analizele, iar acum am aflat că a murit. Nu îmi vine să cred“,

a povestit vecina femeii.

Singurul supravieţuitor al accidentului a declarat că şoferul ar fi făcut infarct la volan.

 

One thought on “Transportul ilegal de persoane produce victime. 4 persoane au murit la Radovan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.