Un stâlp de înaltă tensiune, uitat în mijlocul unei intersecţii, e folosit de şoferi ca sens giratoriu

Un stâlp de înainte tensiune a fost lăsat în mijlocul unei interesecţii din oraşul Băileşti (Dolj) de autorităţile locale din anul 2014. În zonă au avut loc numeroase accidente, iar în momentul de faţă stâlpul este folosit ca sens giratoriu.
Autorităţile locale din oraşul Băileşti recunosc că stâlpul de înaltă tensiune a fost lăsat în mijlocul drumului din anul 2014, atunci când în zonă au avut lucrări de reabilitare, iar acum, după patru ani, abia au reuşit să strângă documentaţia necesară pentru a putea face un rond în jurul acestuia, dar şi pentru marcaj.

  „La momentul în care s-au reabilitat străzile s-a luat în discuţie desfiinţării acelui stâlp, este un nod de furnizare a energiei electrice către siloz, către Compania de Apă, dar şi alimentează o întreagă stradă cu străzile adiacente. Cei de la CEZ ne-au spus recent că trebuie să fie găsită o soluţie pentru a fi mutat acel stâlp din zona respectivă.

S-a stabilit în 2014 să fie delimitat şi marcat corespunzător, iar acest lucru se va întâmpla, avem documentaţia aprobată pentru a face acest lucru şi în maxim o săptămână vom realiza şi delimitarea. Acolo a fost un scuar înainte, delimitat cu borduri, cu pământ şi spaţiu verde.   Patru ani sunt mulţi, dar noi avem cel puţin un an şi jumătate de când ne-am apucat să facem toată documentaţia necesară pentru sistematizarea rutieră.

Mie nu mi se pare că este periculos în niciun fel. Este un stâlp destul de vechi, iar în toată infrastructura dacă mergeţi prin oraş o să vedeţi că întreaga reţea electrică ar trebui reabilitată din punct de vedere al stâlpilor de ciment care sunt fisuraţi“,

a declarat Irinel Muşuroi, viceprimarul oraşului Băileşti. 

Oamenii susţin că în zonă s-au întâmplat numeroase accidente din cauza stâlpului uitat în mijlocul intersecţiei.

Şoferii care trec prrin zona intersecţilor străzilor Bucegi cu Gheorghe Dolja din oraşul Băileşti (Dolj)  recunosc că circulă cu mare atenţie pentru a evita un incident rutier.

„Cine a lăsat stâlpul în drum ar trebui să răspundă dacă o să se întâmple o tragedie. Din cauza accidentelor care au avut loc în zonă s-a fisurat, iar în orice moment se poate întâmpla o tragedie. Să vedem atunci cine o să răspundă. Stâlpul de înaltă tensiune trebuia mutat în momentul în care în anul 2014 s-au apucat şi au reabilitat această zonă.

Chiar nu cred că o să fie vreodată recolat în altă parte, iar accidentele se vor ţine lanţ în continuare în zonă. Eu am sesizat acest aspect la primărie, dar văd că nu s-a rezovat absolut nimic. Eu ştiu că este în zonă şi de fiecare dată când trec pe aici reduc viteza, dar cei care nu ştiu pot să intre direct în stâlpul din mijlocul intersecţiei“,

a spus Adrian Marcu, locuitor oraşul Băileşti.
Conducătorii auto au mai precizat că stâlpul de înaltă tensiune uitat în mijlocul intersecţiei este destul de periculos, în condiţiile în care nu există niciun indicator de semnalizare, iar unii folosesc stâlpul ca pe un sens giratoriu.

Pentru marcajele rutiere din oraşul Băileşti autorităţile locale au alocat suma de 700.000 de lei.  

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.