Municipiul Băilești va fi monitorizat video cu 170 de camere

Municipiul Băilești va trece pe monitorizare video completă. Localitatea din Dolj făcută celebră de marele Amza Pellea va avea un sistem de supraveghere video cu 170 de camere, care va acoperi, practic, tot orașul. Cel puțin asta este intenția autorității locale, care a lansat la finele săptămânii trecute procedura de achiziție pentru „înfiinţare, dotare dispecerat şi realizare sistem de supraveghere video”.

Și nu vorbim de orice monitorizare video, ci de una inteligentă, capabilă să recunoască persoane, obiecte, comportamente și riscuri de siguranță în timp real. În plus, unele camere video vor ajuta la identificarea plăcuțelor de înmatriculare ale vehiculelor.

Conform anunțului de participare la licitație, investiţia propusă implică realizarea unui sistem de supraveghere video urban ce include 170 de camere video fixe, dintre care 14 camere cu functia LPR, pentru identificarea plăcuţelor cu numarul de înmatriculare a autovehiculelor. Camerele vor fi montate la exterior, pe stâlpii de electricitate, iar soluția de distribuţie, racord şi comunicație va fi realizată prin racordarea întregului sistem de distribuţie pe fibră optică dintr-un punct central.

„Din punctul central, fiecare cameră de luat vederi va fi racordată la reţea prin fibră optică într-un sistem de distribuţie punct-la-multipunct. Camerele vor fi controlate din aplicaţii dotate cu inteligență artificială capabile să recunoască persoane, obiecte, comportamente și riscuri de siguranță în timp real”,

se arată în anunț.

Dispecerat cu panouri solare și perete video cu 16 monitoare

În ceea ce privește dispeceratul, acesta va fi amenajat într-un spaţiu în care se va instala şi rack-ul cu echipamentele. În rack se vor instala serverele de procesare şi stocare, switch-urile și toate accesoriile necesare funcţionării echipamentelor. De asemenea, se va instala şi o unitate de aer condiţionat de 24.000 BTU, pentru asigurarea climatului necesar funcţionării optime a echipamentelor.

Încăperea va fi asigurată cu un sistem de control acces, iar alimentarea cu energie electrică a dispeceratului se va face dintr-un branşament nou cu o putere instalată de minim 13kw.

„Pentru asigurarea continuităţii alimentării în caz de întrerupere a energiei electrice se va folosi un UPS de 15 kw cu autonomie de 10 minute, pentru a asigura rezerva necesară până la pornirea electrogeneratorului diesel de 20 kw. Dispeceratul va fi dotat cu o instalaţie fotovoltaică de minim 10 kw cu injecţie în reţea”,

este solicitarea autorității contractante.

Conform solicitării municipalității, fiecare operator din dispecerat va beneficia de o staţie grafică ce va deservi câte trei monitoare. Dispeceratul a avea un videowall alcătuit din 16 monitoare și va fi dotat cu o staţie de emisie recepţie pentru comunicarea cu personalul din teren.

Valoarea investiției din municipiul Băilești: un milion de euro

Valoarea totală estimată a investiției este de 4.295.923 lei fără TVA, adică 5.112.148,37 lei cu TVA (puțin peste un milion de euro). Banii provin din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Prin implementarea acestui contract se doreşte realizarea unui sistem de supraveghere video stradală capabil să asigure monitorizarea întregii localităţi în vederea creşterii siguranţei elevilor şi prevenirea criminalităţii din municipiul Băileşti. Scopul este de a înregistra şi stoca imaginile video a persoanelor, autovehiculelor şi utilajelor care trec prin zonele respective, cu posibilitatea identificării ulterioara a acestora, imaginile putând fi stocate pentru cel puţin 20 de zile”,

se menționează în anunțul de participare.

Contractul va fi atribuit ofertantului care va veni cu cel mai mic preț. Ofertele sunt așteptate până la data de 1 noiembrie. În prezent, în Băilești sunt montate câteva camere video care transmit live, amplasate în centrul municipiului, în Piața Civică, în Parcul Tineretului și în Parcul Balasan.

Lasă un răspuns