Zilele Băileştiului pe ultima sută de metri

Inaugurarea unui club destinat doar pensionarilor băileşteni, dar şi manifestări cultural-artistice deosebite programate să aibă loc în Piaţa Civică a municipiului, care va fi gata în câteva zile, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de autorităţi pentru „Zilele Băileştiului“, ce se vor desfăşura în perioada 22-25 august 2013. Şi în acest an, vor avea loc loc o serie de evenimente dedicate promovării valorilor, dar şi un miting aviatic.

Cea de-a XIII-a ediţie a „Zilelor Băileştiului“ va avea loc în curând. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri. „Din nefericire, lucrările de canalizare în zona centrală au ţinut mai mult decât prevăzusem. Am reuşit însă să ducem la bun sfârşit problema canalizării şi a apei, iar acum lucrăm intens la partea de infrastructură a Pieţei Civice. În acest an, 26 de străzi vor fi reabilitate, restul de 57 – în anii viitori, după ce reţeaua de canalizare va fi gata în tot municipiul. Vrem să rezolvăm partea de infrastructură stradală, partea carosabilă, trotuare, spaţii verzi, parcuri, parcări, pavele etc. Am reuşit să plantăm peste 100 de platani, vrem sa creăm un spaţiu verde cu un sistem de udare electronic, bazat pe programare. Aşteptăm, ca în fiecare an, la Zilele Băileştiului, pe toţi cei care vor să sărbătorească alături de noi, oameni care respectă valorile. Tocmai de aceea, ziua de sâmbătă va fi dedicată muzicii populare, iar cea de duminică muzicii uşoare“, a precizat Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti.

Profesorii pensionari vor medita gratuit copiii din familii modeste

Şi pensionarii din municipiu au motive de bucurie, în numai câteva săptămâni vor avea, în sfârşit, un club numai al lor, cu cinci camere prevăzute cu retroproiectoare, birouri în care sunt aşteptaţi profesorii pensionari care doresc să ofere sprijin la învăţătură copiilor cu posibilităţi materiale reduse. Clubul Pensionarilor aparţine primăriei şi este situat în zona Parcului Tineretului. Autorităţile au hotărât să schimbe denumirea acestui parc, dar şi a străzii pe care este situat în Prinţul Ştirbey (potrivit localnicilor, în această zonă existau magazinele Prinţului Ştirbey – n.r.).
Invitat de onoare în acest an la Zilele Băileştiului este doctorul Irinel Popescu, căruia îi va fi oferit şi titlul de cetăţean de onoare, iar spitalul va fi redenumit Spitalul Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu“ Băileşti. „Nu ştiu câţi dintre noi, oltenii, ştim că doctorul Irinel Popescu, în primii ani de activitate, a  fost repartizat la Spitalul din Băileşti. Tocmai de aceea am considerat că este o onoare pentru noi ca duminică, 25 august, începând cu ora 10.00, să organizăm o serie de manifestări la spital, după care, la ora 11.00, să îi conferim titlul de cetăţean de onoare în Casa Memorială «Amza Pellea»“, a adăugat edilul Băileştiului.
Potrivit primarului municipiului Băileşti, o treime din costurile manifestărilor vor fi suportate din bugetul local, restul banilor fiind din sponsorizări.

Din programul manifestărilor „Zilele Băileştiului“

Joi, 22 august 2013 – ora 19.00 va avea loc deschiderea oficială a manifestărilor, iar de la ora 19.10 se va desfăşura spectacolul de teatru „Spovedania unui câine“, cu Eugen Titu, la Casa de Cultură „Amza Pellea“.
Vineri, 23 august 2013: Cupa Municipiului Băileşti la fotbal – campionat şcolar; Cupa Municipiului Băileşti la tenis de masă; Cupa Municipiului Băileşti la şah; Concursuri sportive surpriză; Spectacol folcloric al ansamblurilor artistice de amatori din ţară.
Sâmbătă, 24 august 2013: Concursuri de cros şi de role; Spectacol pentru copii; Cupa Municipiului Băileşti la handbal masculin; Miting aviatic, ediţia a V-a; Concurs de înot; Joc demonstrativ handbal seniori; Spectacol de muzică populară susţinut de: Maria Butaciu, Vasilica Dinu, Gheorghiţa Nicolae, Polina Gheorghe, Drăgan Ion, Grupul Folcloric „Doruri Muscelene“ condus de Gavril Prunoiu.
Duminică, 25 august: Inaugurarea Clubului Pensionarilor, deschiderea străzii Prinţul Stirbey; Vernisajul expoziţiei portret – pastel „Trecut, prezent şi viitor“ a lui Marin Pascu; Spectacol pentru copii; Eveniment Spitalul Băileşti; Redenumire – Spitalul Municipal „Prof. Dr. Irinel Popescu“ Băileşti; Întâlnire cu fiii oraşului (acordarea titlurilor de cetăţean de onoare, distincţii, medalii etc.) Locaţie: Casa memorială „Amza Pellea“; seara, spectacol de muzică uşoară: Mandinga, HI-Q, Daggu Project (Germania), Lol Play, Cristian Buică – focuri de arificii,  locaţie: Piaţa Civică.

Lasă un răspuns