Transportatorii de persoane verificaţi de poliţiştii rutieri

Poliţiştii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au efectuat pe 6 şi 7 noiembrie, în municipiul Băileşti, pe D.J. 561 D şi D.J. 561 G Băileşti-Galicea Mare, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regulilor de circulaţie de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane, informează IPJ Dolj într-un comunicat.

Cu această ocazie au fost constatate 9 abateri de natură contravenţională, dintre care 4 sancţiuni au fost aplicate conform HG 69/2012 privind transporturile rutiere, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 46.000 lei.

Exemple:
1. A fost depistat microbuzul condus de D.IONEL în timp ce efectua transport de persoane prin curse regulate, pe traseul Galicea Mare-Băileşti. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 8.000 lei pentru nerespectarea prevederilor HG 69/2012, privind transporturile rutiere, prin aceea că a transportat mai multe persoane decât numărul locurilor înscrise în certificatul de înmatriculare.

2. Petre B.a fost depistat în timp ce conducea un microbuz şi efectua transport de persoane prin curse regulate speciale pe traseul Galicea Mare-Băileşti, iar în ziua de 06.11.2013, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 14.000 lei pentru nerespectarea prevederilor HG 69/2012 prin aceea că nu a deţinut licenţă de traseu.

Lasă un răspuns