Un an de puşcărie pentru uciderea unui biciclist

Băileșteanul care a ucis un biciclist acum un an de zile condamnat la un an de închisoare cu executare. Site-ul nostru a relatat acest incident pe data de 23 mai 2013. Linkul: Click aici

Image Hosted by ImageShack.us

Curtea de Apel Craiova a condamnat la un an de închisoare cu executare un tânăr din Băileşti care, băut fiind, a accidentat mortal un biciclist cu „bulgăroaica“ pe care o conducea şi a fugit de la locul faptei. Inculpatul fusese condamnat de Judecătoria Băileşti la trei ani şi şase luni de puşcărie, însă magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au redus pedeapsa la un an.

Image Hosted by ImageShack.us

Poliţiştii din Băileşti erau anunţaţi, în seara zilei de 22 mai, la ora 21.30, despre faptul că pe strada Ana Ipătescu din localitate este un bărbat rănit, cel mai probabil în urma unui accident rutier. Echipajul de poliţişti care a ajuns la locul indicat a stabilit că bărbatul era Cornel Boabă, de 45 de ani, din Băileşti, care a fost lovit de un autovehicul în timp ce se deplasa pe o bicicletă. La locul accidentului a fost trimisă şi o ambulanţă, însă medicii nu au putut face nimic pentru bărbat, care murise la scurt timp după ce fusese lovit în plin de un autovehicul al cărui şofer a fugit.
Oamenii legii au început căutările, iar în jurul orei 1.00 au reuşit să-l identifice pe şoferul care a produs accidentul mortal. Acesta este Remus Durac, de 22 de ani, din Băileşti, iar maşina pe care o condusese, un Audi înmatriculat în Bulgaria, a fost găsită la domiciliul acestuia, acoperită cu mai multe pături. Poliţiştii au stabilit destul de repede că Audi-ul lui Durac este maşina care l-a ucis pe biciclist, mai ales că, pe lângă avariile produse în urma impactului, între ştergătoare a fost găsit telefonul mobil al victimei. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,95 m/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost dus la spitalul din localitate pentru ca medicii să-i recolteze probe de sânge.
În aceeaşi noapte, în baza probelor strânse de poliţiştii doljeni, Durac a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 23 mai a fost arestat preventiv. Ulterior, expertiza tehnică a arătat că nu tânărul este răspunzător de uciderea lui Boabă, biciclistul fiind cel care, atunci când a virat dreapta de pe strada Depozitelor pe strada Ana Ipătescu, a intrat pe contrasens şi a fost lovit în plin de autoturismul Audi condus de Durac. Anchetatorii au reţinut însă că, deşi nu a putut evita accidentul rutier, tânărul a comis trei infracţiuni: conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului, dar şi consum de alcool după producerea unui accident de circulaţie care a avut ca rezultat uciderea unei persoane.
Remus Durac a fost trimis în judecată pe 15 iulie, iar la începutul lunii septembrie a fost condamnat de judecătorii din Băileşti la trei ani şi şase luni de închisoare pentru cele trei infracţiuni comise. Şi asta deşi şi-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o pedeapsă mai blândă.
Inculpatul a făcut recurs împotriva sentinţei date de Judecătoria Băileşti, iar ieri Curtea de Apel Craiova a admis acţiunea sa. Instanţa a hotărât să-i micşoreze pedeapsa la un an de închisoare cu executare, din care se scad cele şase luni cât Remus Durac a fost arestat preventiv, de pe 23 mai şi până pe 25 noiembrie. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

 

 

 

Lasă un răspuns