3 ani şi 4 luni de închisoare pentru un tânăr de 25 de ani, din Băileşti, acuzat de tentativă de omor

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare un tânăr de 25 de ani, din Băileşti, acuzat de tentativă de omor. Potrivit oamenilor legii, suspectul l-a lovit în cap cu o ţeavă metalică pe vecinul său, un tânăr de 21 de ani. Incidentul a avut loc în noaptea de 13 spre 14 iunie, în Băileşti. Anchetatorii au stabilit că totul a început după ce victima, care circula pe o bicicletă, a lovit scuterul inculpatului.

Poliţiştii doljeni au explicat că agresiunea a fost sesizată de tatăl victimei, un bărbat de 46 de ani, din localitate.

„În noaptea de 13/14 iunie, ora 01.55, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au fost sesizaţi de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Băileşti, cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 21 de ani, ar fi fost agresat fizic de un vecin. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că în urma unui conflict spontan, tânărul ar fi fost lovit cu un obiect contondent în zona capului de un alt tânăr, de 25 de ani, din localitate, cel dintâi necesitând îngrijiri medicale, fiind transportat la spital”, au precizat oamenii legii.

Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe 14 iunie, tânărul de 25 de ani a fost reţinut. O zi mai târziu, inculpatul a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Lovit cu o ţeavă în cap, în faţa casei

În urma anchetei, procurorii au stabilit că totul a început după un accident în care au fost implicate o bicicletă şi un scuter. Victima, care circula pe o bicicletă, a lovit scuterul inculpatului, care era condus de un amic pe o stradă din Băileşti. Ulterior, inculpatul a mers acasă la tânărul de 21 de ani şi l-a lovit cu o ţeavă metalică în cap.

Văzând că victima se afla cu tatăl său în faţa porţii locuinţei, inculpatul a oprit autoturismul şi a coborât, între acesta şi persoana vătămată izbucnind un nou conflict în cadrul căruia şi-au adresat reciproc injurii şi ameninţări. În aceste împrejurări, inculpatul a luat din autoturism o ţeavă metalică cu lungimea de aproximativ un metru şi a lovit persoana vătămată o singură dată în zona capului, în prezenţa tatălui său, doborând-o la pământ”, au explicat anchetatorii.

Tânărul agresat a fost internat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
Medicii legişti au stabilit că persoana vătămată a avut nevoie de 75-80 de zile îngrijiri medicale. Leziunile suferite i-au pus viaţa în pericol, după cum au consemnat medicii legişti.

Trei ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă de omor

Tânărul de 25 de ani a fost deferit justiţiei la începutul lunii august. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 7 decembrie. Inculpatul şi-a recunoscut fapta pentru a beneficia de reducerea pedepsei şi a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Din pedeapsă se scade pedeapsa petrecută de inculpat în arest (14 iunie – 7 decembrie 2023). Judecătorii au hotărât ca inculpatul să rămână în continuare în arest. Instanţa a mai dispus confiscarea ţevii cu care a fost lovită victima şi a admis acţiunea civilă a tânărului agresat. Inculpatul a fost obligat să-i achite victimei suma de 40.000 de lei drept daune morale. În plus, trebuie să achite şi cheltuielile de spitalizare, în valoare de 6.319 lei.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă. Săptămâna trecută, inculpatul a formulat apel la Curtea de Apel Craiova.

Lasă un răspuns