A murit Costel Pistriţu, fostul primar din Băileşti

Fostul primar din Băileşti, Costel Pistriţu, a murit astăzi. Acesta ar fi suferit de o boală gravă, cu care s-ar fi luptat în ultimii ani.

Vestea tristă a ajuns deja printre prietenii şi cunoscuţii fostului primar, iar pe pagina sa de Facebook au început să apară mesaje de condoleanţe. „Azi ai hotărât să te desparţi de noi, mergând spre bunul Dumnezeu, după o îndelungă luptă cu boala. Ai fost un bun coleg şi prieten, motiv pentru care eu nu te voi uita niciodată! Drum lin spre cer!“, a scris un bărbat.

Şi Ştefan Stoica, parlamentar de Dolj din partea PNL, partid din care a făcut parte şi Costel Pistriţu, a transmis un mesaj de condoleanţe.

„Drum lin în lumină, domnule primar! PNL Dolj a primit cu adâncă tristețe vestea dispariției fostului primar al municipiului Băilești Costel Pistrițu. Pierdem unul dintre cei mai buni primari pe care Doljul i-a avut. Un profesionist în administrație care și-a dedicat viața comunității și care a stabilit standarde greu de egalat în ceea ce privește modul cum se administrează un oraș.

A fost un om vertical, care nu a făcut niciodată rabat de la principiile sale și care a demonstrat ce înseamnă să faci politică în slujba oamenilor. Pentru noi a fost o onoare să îl avem alături. În aceste momente grele transmitem condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a scris Ştefan Stoica.

Costel Pistritu a murit la două zile după ce a împlinit 54 de ani.

Fostul primar al comunei Băilești suferea de cancer. Oana Pellea a scris pe Facebook că îi va fi mereu recunoscătoare acestuia pentru ce a făcut în memoria lui Amza Pellea.

„Casa memorială AMZA PELLEA din Băilești a fost inființată la inițiativa UNUI OM.

Dacă nu ar fi fost el… nu ar fi existat nici inițiativa si nici Casa Memorială. Un sigur OM a inițiat DRUMUL LUMINII la Băilești. În fiecare dată de 12 decembrie (n.r. – ziua în care a murit Amza) oamenii si copiii din Băilești ieșeau pe strazi cu lumânari aprinse pentru sufletul lui tata… de la troița ridicata TOT DE ACELAȘI OM în cinstea lui tata … si mergeau până la Casa Memoriala Amza Pellea… așa cum mergi de Paște purtând Lumina.

UN OM care l-a iubit, respectat si a păstrat memoria lui AMZA PELLEA într-un mod exemplar! Un om ce a fost Primarul Băileștiului si care s-a zbătut pentru acest oraș!

Acest om cu un suflet imens a plecat astăzi la TATA DOAMNE asa cum il numea pe Dumnezeu! A plecat la doua zile după ce a avut aniversarea de 54 de ani! Îmi pare îngrozitor de rău! Am pierdut un om drag!

Am pierdut un prieten sufletist si vesel! Tata Doamne să te primească in Imparația Sa!

Iti mulțumesc pentru tot, dragul meu Costel Pistrițu.

Mi-ai spus demult ca esti grăbit sa infaptuiești lucruri pentru că știi de mic că o sa mori tânăr… N-am vrut sa te cred si am răspuns: ce prostie spui! Ai zambit si mi-ai spus: Stiu eu…

Dacă ți-am greșit cu ceva in viața asta, iartă-mă!

O sa am grije de merii si vișinii plantați de tine în curtea mea din munți! Ai adus puietii din Băilești, de la tine din grădină… și i-ai plantat cu mâna ta! Cele mai bune mere din lume le am în grădina mea…

Drum bun, spirit luminos!”

Înmormântarea va avea loc duminică, 18 decembrie, la prânz.

1 Response

  1. Elena Boaba spune:

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE !

Lasă un răspuns