Amza Pellea a primit o stea pe Walk of Fame

Amza Pellea, unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film, a primit o stea pe Walk of Fame, un spaţiu situat în Piaţa Timpului din Bucureşti, dedicat marilor actori români.

Steaua ce poartă numele actorului Amza Pellea a fost dezvelită în capitală, joi, când s-au împlinit 80 de ani la naşterea sa.

Steaua se află pe Walk of Fame, un spaţiu dedicat marilor actori români, situat în Piaţa Timpului, din apropierea centrului istoric al Capitalei.

Steaua a fost dezvelită de către fiica sa, Oana Pellea, în prezenţa lui Costel Pistriţu, primarul oraşului doljean Băileşti, locul de naştere al actorului.

Oana Pellea a mulţumit, publicului „care l-a făcut ceea ce este, un mare artist, care se întreba înainte de a pleca de pe pământ de ce îl iubesc toţi oamenii”. Să-i urăm toţi „La mulţi ani !” acolo unde este. La mulţi ani de lumină, să ne lumineze şi pe noi să devenim mai buni şi mai curaţi şi mai frumoşi la suflet! Aşa voia!”, a spus Oana Pellea.

Amza Pellea a fost unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film.

S-a născut în Băileşti, judeţul Dolj, la 7 aprilie 1931, într-o familie cu cinci copii.

A urmat cursurile Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova, apoi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

A rămas în memoria tuturor datorită unor roluri celebre, ca Mihai Viteazul şi Nea Marin.

Amza Pellea a murit pe 12 decembrie 1983, la Bucureşti, la vârsta de 52 de ani.

Înaintea actorului Amza Pellea, au mai primit această distincţie Florin Piersic, în luna ianuarie, Victor Rebengiuc, în februarie, şi Radu Beligan, luna trecută.

Lasă un răspuns