Băileștean condamnat la 7 ani și 4 luni de pușcărie după ce a înjunghiat repetat un bătrân

Un tânăr de 21 de ani din Băilești, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Dolj la o pedeapsă totală de 7 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Fapta s-a petrecut în noaptea de 10 spre 11 mai, când autorul, băut, a înjunghiat de mai multe ori, în stradă, un bărbat de 74 de ani, tot din Băilești. Victima a fost operată, a supraviețuit, iar judecătorii l-au obligat pe autor și la plata a peste 30.000 lei daune morale și materiale. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, însă între timp inculpatul rămâne după gratii.gratii2

Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat, marți, 3 noiembrie a.c., pe Atent Durac, de 21 de ani, din Băilești, la o pedeapsă totală de 7 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru tentativă de omor. El a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în luna iunie a.c., fiind acuzat că a înjunghiat de mai multe ori un bărbat, în plină stradă. Pentru acesată faptă a primit 5 ani de închisoare, dar, întrucât era recidivist, având la activ o altă condamnare de 2 ani și 4 luni închisoare însă cu suspendare, instanța a decis ca tânărul să execute ambele pedepse:

„Condamnă pe inculpatul Durac Atent la pedeapsa de 5 ani închisoare. Revocă suspendarea executării sub supraveghere privind pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr 37/ 27.02. 2015 a Judecătoriei Băileşti , definitivă prin decizia penală nr. 595/ 27.04.2015 a Curții de Apel Craiova, pedeapsă care va fi executată prin privare de libertate şi cumulată cu pedeapsa stabilită în cauza de faţă. Inculpatul Durac Atent va executa pedeapsa principală de 7 ani şi 4 luni închisoare prin privare de libertate.

Admite în parte actiunea civilă formulată de partea civilă Coadălată Ştefan şi obligă pe inculpatul Durac Atent la plata sumei de 6000 lei cu titlu de daune morale, respectiv la plata sumei de 25.000 lei cu titlu de daune materiale către această parte civilă. Admite acțiunea civilă formulată de Spitalul Clinic de Urgentă Craiova şi obligă pe acelaşi inculpat la plata sumei de 3045,87 lei către această parte civilă reprezentând cheltuieli de spitalizare. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică azi 3 noiembrie 2015”,

se arată în sentința instanței. Judecătorii l-au menținut pe tânăr în spatele gratiilor.

În noaptea de 10 spre 11 mai a.c., în jurul orei 02.25, polițiștii din Băilești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ștefan Coadălată, de 74 de ani, pensionar, din Băilești, a avut un conflict spontan cu o persoană necunoscută, care i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit. Au fost anunțați procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și au fost demarate cercetări, în urma cărora a fost identificat autorul faptei – Atent Durac, de 21 de ani, cunoscut al oamenilor legii din localitate, întrucât are antecedente penale.

Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova unde a fost operată de urgență, rămânând internată sub supraveghere medicală. Medicii legiști au constatat că Ștefan Coadălată a suferit „trei plăgi tăiate hemitorace drept anterior” care necesită pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei, cercetările fiind preluate de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, în noaptea respectivă, în timp ce mergea pe jos, pe strada Victoriei din Băilești, victima l-a întâlnit pe Atent Durac, cel din urmă aflat în stare de ebrietate, și s-au apucat la ceartă. Discuțiile au degenerat, iar Durac a scos un cuțit cu care l-a lovit de mai multe ori pe Ștefan Coadălată. Autorul a fost reținut în cursul zilei de 11 mai a.c., iar pe 12 a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pe 30 de zile a tânărului pentru tentativă de omor, autorul fiind după gratii și în acest moment.

Lasă un răspuns