Cea de-a 13-a ediție a Zilelor Băileștiului s-a încheiat

Orașul lui nea Mărin a îmbrăcat în aceste zile straie de sărbătoare, de joi și până duminică mii de băileșteni participând la cea de-a 13-a ediție a Zilelor Municipiului. Timp de patru zile, sărbătoarea a fost la ea acasă, manifestările fiind pe toate gusturile: culturale, sportive, muzicale, iar băileștenii au arătat că știu să se distreze.
Sâmbătă seară, în Piața Civică din centrul orașului nu aveai loc să arunci un ac de mulțimea ieșită să se plimbe prin parc, să asiste la spectacolul de muzică populară și să sărbătorească, la zecile de terase, cu bere și cu tot felul de sortimente de carne și preparate din carne la grătar. Și copiii au avut parte de distracție, pentru ei fiind amenajate mai multe locuri de joacă, de unde părinții i-au putut lua cu greu. Petrecerea s-a încheiat târziu în noapte, pentru că pe scena din Piaţa Civică au urcat interpreți cunoscuți precum Maria Butaciu, Vasilica Dinu, Gheorghiţa Nicolae, Polina Gheorghe, Drăgan Ion şi Grupul Folcloric „Doruri Muscelene“, care au încins atmosfera. Ieri-dimineață a fost inaugurat și Clubul Pensionarilor din Băilești, un loc pe care persoanele de vârsta a treia îl așteptau de mult. Copiii nu au fost nici ei uitați, iar actorul Marian Râlea, devenit o prezență obișnuită la sărbătoarea Băileștiului, s-a transformat din nou în „Magician“ pentru a-i încânta pe micuții veniți în parc pentru a-l cunoaște. Zilele Băileştiului s-au încheiat aseară cu un spectacol de muzică uşoară susținut de Mandinga, HI-Q, Daggu Project, Lol Play şi Cristian Buică și cu un foc de artificii.

Irinel Popescu, cetățean de onoare

Reputatul medic doljean a vizitat spitalul, în special sălile de operație, și a asistat la o festivitate de premiere a foștilor angajați ai unității medicale. Printre aceștia s-a aflat și fosta moașă comunală, ajunsă la vârsta de 76 de ani, pe care toată lumea o cunoaște ca țața Mița.
Despre activitatea lui Irinel Popescu a vorbit și prof. univ. dr. Fane Ghelase, fost șef al Clinicii I Chirurgie de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, în perioada 1986 – 2001. Acesta a comparat medicul chirurg cu un artist, „singurul care poate să stea de vorbă cu opera sa. După Spitalul Municipal, prof. univ. dr. Irinel Popescu a vizitat și Casa Memorială „Amza Pellea“, unde a primit titlul de cetățean de onoare al Băileștiului. Pe lângă această distincție, Irinel Popescu a primit și un tablou cu chipul său, de care s-a arătat profund impresionat, mai ales că în piept avea desenată o distincție primită de la Academia franceză de Științe Medicale.

Lasă un răspuns