Cercetat pentru că a furat o maşină şi două arme de vânătoare

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Băileşti, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi specialişti ai Serviciului Criminalistic Dolj au colaborat şi au reuşit să identifice un tânăr de 22 de ani bănuit de sustragerea unui autoturism Logan şi a unor arme de vânătoare.arme

Aseară, la ora 21.45, polițiștii băileșteni au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că, persoane necunoscute, au sustras un autoturism din localitatea Negoi, județul Dolj. Autoturismul, aparţinând lui M. Dumitru, de 46 de ani, din Catane, Dolj, a fost lăsat pornit, cu cheile în contact şi neasigurat. De asemenea, în interiorul vehiculului se aflau două arme de vânătoare, ambele calibru 16 mm precum și o centură cu 10 cartușe, deţinute legal de M. Dumitru şi B. Dorin, de 45 de ani, din aceeași localitate, pe care cei doi vânători le lăsaseră în autovehicul după ce se întorseseră, de puțin timp, de la partidă de vânătoare legal organizată.
Polițiștii ajunși la fața locului au informat și celelalte structuri de poliție care s-au mobilizat, fiind constiuită o echipă complexă, în vederea identificării autorilor și recuperării celor două arme de vânătoare, precum și a muniției.
În urma investigațiilor efectuate, în jurul orei 02.00, polițiștii din Băilești au identificat, în trafic, autoturismul sustras, la volan fiind D. Dragoş, de 22 de ani, din Negoi, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Băilești unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.masina arme bailestiAstfel, oamenii legii au stabilit faptul că tânărul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și în ciuda faptului că nu avea permis de conducere, a sustras autoturismul, din localiatea Negoi, iar armele descoperite în interiorul vehiculului le-a vândut unui doljean din localitatea Ghidici.
Având în vedere buna colaborare interinstituțională existentă între Poliție – Parchet -Judecătorie, polițiștii au obținut în scurt timp autorizația de percheziție emisă de magistrații Judecătoriei Băilești, și în această dimineață au efectuat o percheziție, în localitatea Ghidici, unde, la locuința lui M. Marian, de 37 de ani, unde au descoperit cele două arme de foc, precum și cele 10 cartușe, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Lasă un răspuns