Copilul care doarme 22 din 24 de ore ar putea fi tratat în Austria

Vlăduţ Preda, băieţelul din Băileşti, diagnosticat cu narcolexie, o boală rară care nu îi dă posibilitatea să se bucure de copilărie, fiind lipsit de energie şi obligat să doarmă 22 din 24 de ore, ar putea avea şanse de vindecare. Cazul lui a fost prezentat în urmă cu câteva săptămâni în Gazeta de Sud.
După zeci de adrese trimise la diverse la clinici din străinătate, părinţii au primit un răspuns din Austria.

„Am fost îndrumaţi de o doamnă din Ploieşti, care a trecut cu fiul ei printr-o situaţie similară. Şi copilul duce acum o viaţă normală. Am scris la clinica respectivă şi am şi primit un răspuns. Vom fi programaţi în luna martie. Costurile sunt însă destul de mari. 10.000 de euro în prima fază pentru câteva zile de internare şi investigaţii, apoi tratamentul poate ajunge şi la 20.000 de euro, dar se face în două etape“, a precizat Alina Preda, mama băiatului.
În vârstă de numai 11 ani, Vlăduţ a fost nevoit să renunţe la şcoală. Băiatul frecventa cursurile Liceului „Mihai Viteazul“, dar nu a mai putut să stea printre cei de vârsta lui pentru că leşina foarte des. Din toamna anului 2013, el face cursuri la domiciliu cu cadre didactice din Băileşti, care îi predau în orele în care el reuşeşte să stea treaz.
Cei care doresc să-l ajute pe Vlăduţ să revină la o viaţă normală, aşa cum era în urmă cu doi ani, pot face donaţii. Familia lui a deschis un cont în lei la BRD Băileşti pe numele Alina Preda RO02BRDE170SV35644801700, dar şi un cont în euro la BRD Bucureşti, pe numele Graţiela Chelu, mătuşa băieţelului, care a achitat taxele aferente acestui cont RO82BRDE441SV84614014410. Pentru cei care vor să trimită bani din străinătate, aşa cum s-a mai întâmplat în urma apariţiei cazului în presă, codul SWIFT de identificare a băncii este BRDEROBU.

Lasă un răspuns