CSM Progresul Băileşti a câştigat Trofeul „Oltenia“ la handbal

Echipa masculină de handbal CSM Progresul Băileşti, juniori IV, a câştigat Trofeul „Oltenia“, o competiţie care s-a desfăşurat pe parcursul a cinci luni, cu participarea a şapte echipe din judeţele Olteniei.
Iniţiativa organizării, în premieră, a acestui campionat a aparţinut Asociaţiei Judeţene de Handbal (AJH) Dolj şi HCM Craiova, în colaborare cu Asociaţiile judeţene de handbal, cluburile sportive şi Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret din Oltenia.
Echipele participante au fost din Dolj (HCM Craiova, CSM Progresul Băileşti), Gorj (LPS Tg. Jiu, CS Novaci, AS Ştiinţa Drăguţeşti), Mehedinţi (CSS Drobeta Turnu Severin), Olt (CS Romanaţi Sport Caracal), iar jocurile s-au disputat în sistem turnee de o zi, în fiecare judeţ.
Pe parcursul desfăşurării, echipa LPS Târgu Jiu s-a retras din competiţie.
Clasamentul final: 1. CSM Progresul Băileşti (30 de puncte, golaveraj 204-91), 2. Romanaţi Sport Caracal (30 p, golaveraj 206-84), 3. CSS Drobeta Turnu Severin (24p), 4. HCM Craiova (12p), 5. CS Novaci (6p), 6. AS Drăguţeşti (3p), 7. LPS Târgu Jiu (6p, retrasă din competiţie).
„Au participat sportivi născuţi în anii 2001-2002, dar şi mai mici, şi considerăm că organizarea acestei competiţii a fost o iniţiativă bună, asigurând în acest fel un număr important de jocuri pentru sportivi, jocuri pe care doar una sau două echipe ar fi putut să şi le permită prin deplasări costisitoare la Bucureşti, unde este singurul campionat. Dorim permanentizarea Trofeului «Oltenia»“, a spus profesorul Mihai Milu, secretarul AJH Dolj.
În această perioadă este în curs de desfăşurare competiţia similară la feminin. Pe 30 martie se va desfăşura penultimul turneu, la Caracal, apoi ultimul turneu va avea loc în luna aprilie, în organizarea HCM Craiova.

Lasă un răspuns