Cum vede Costel Pistriţu anul 2016

Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti:bailesti-primar-pistritu

„2015 a fost un an extrem de greu. Ne-am lovit de o problemă majoră, care ne-a blocat să punem în aplicare toate proiectele pe care ni le propusesem. Nu s-a dat drumul la finanţarea exerciţiului bugetar al Uniunii Europene 2014-2020. Aveam foarte multe studii făcute, multe proiecte scrise, care au rămas însă în această fază deoarece nu s-a dat drumul la aceste linii de finanţare. Erau proiecte care contribuiau practic la dezvoltarea urbană.

Ne propusesem, în primul rând, să continuăm a doua etapă a asfaltării străzilor din Băileşti. Apoi, era proiectul cu parcul Balasan, unul dintre proiectele cuprinse în strategia de dezvoltare, care prevede alei pietonale, piste pentru biciclete, zone verzi, instalaţii pentru iluminat, mobilier urban, crearea unei noi insule, dar şi realizarea unui pod central suspendat, care poate pune în relief întreaga zonă.

Tot din cauza faptului că nu s-a dat drumul la finanţarea europeană, a rămas doar pe hârtie construirea acelui câmp fotovoltaic care ne-ar fi ajutat să producem singuri energie, să scăpam astfel de nişte cheltuieli lunare foarte mari.

Tot un proiect ambiţios este cel al satului de vacanţă şi al Casei de Cultură «Amza Pellea». Satul de vacanţă, împreună cu zona Cilieni, va oferi băileştenilor un alt mod de a petrece timpul liber.

Un alt proiect ambiţios, care va aduce oraşului un plus de valoare, este modernizarea Teatrului de vară, dar şi construirea unei baze sportive, o zonă special amenajată pe luciul apei pentru sport nautic.

Începem 2016 optimişti, vrem să continuăm în primul rând refacerea infrastructurii stradale, astfel încât să arătăm ca un oraş care să atragă investitori. În acest moment, jumătate din Băileşti este asfaltat, iar apă şi canal este în proporţie de 100%“.

a declarat primarul Băileştiului Costel Pistriţu.

Lasă un răspuns