Dosare penale pentru şoferii de microbuze şcolare din Băilești

Transportul elevilor nu se desfăşoară în condiţii bune. O demonstrează poliţiştii Serviciului Rutier Dolj, care în urma unor controale în trafic pe tema transportului copiilor au aplicat mai multe amenzi şi au întocmit două dosare penale.

Cele mai multe nereguli au fost găsite la Băileşti. Doi conducători auto de pe microbuzele şcolare nu deţineau licenţă pentru transport elevi.
„Pe raza oraşului Băileşti poliţiştii au identificat un bărbat, de 33 de ani, în timp ce transporta un grup de 11 elevi pe traseul Băileşti – Galicea Mare, fără a avea licenţă. Pe numele lui s-a întocmit dosar penal pentru desfăşurare de activităţi fără licenţă. De asemenea, pe raza oraşului a fost alt control la care s-a depistat alt conducător auto, de 58 de ani, care transporta un grup de nouă elevi între unităţile şcolare. Elevii transportaţi aveau vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Lipsa licenţei de transport a determinat deschiderea altui dosar penal. De asemenea, în timpul controalelor derulate în trafic s-au consemnat 30 de abateri, cum ar fi nepurtatea centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil şi lipsa documentelor necesare pentru starea maşinilor şi s-au aplicat mai multe amenzi“, a precizat Amelia Căprărin, agent principal în cadrul Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.
Amenzile aplicate şoferilor de pe microbuzele şcolare s-au ridicat la 15.210 lei. De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier anunţă intensificarea controalelor în trafic în perioada următoare.

Lasă un răspuns