Firmele de salubritate fug din Bailesti

Cum firmele pentru preluarea deşeurilor şi-au luat tălpăşiţa din Bailesti, oamenii îşi depozitează gunoiul care pe unde apucă.

Consiliul Local Băileşti şi-a creat firmă proprie de salubritate şi preia gunoiul şi din localităţile învecinateCostel Pistrițu, primarul din Băilești ne vorbește despre proiectele în derulare.

Soluţia găsită de autorităţile locale a fost înfiinţarea unei societăţi de salubritate.

Consiliul Local este acţionar la SC Salubritate Băileşti. A fost soluţia cea mai bună până la demararea masterplanului de deşeuri din Dolj. Sunt localităţi din jurul Băileştiului care au solicitat arondarea la firma noastră de salubritate. Avem astfel încheiate contracte cu Galiciuica, Giubega, Afumaţi.

Ne-am izbit însă de o problemă majoră, din cauza căreia costurile au devenit costisitoare. Groapa de gunoi pe care o aveam pe raza municipului nu a primit avizul de funcţionare şi astfel suntem nevoiţi să aducem deşeurile colectate la Craiova.

Altă soluţie nu există şi implică practic costuri foarte mari. Pentru o tonă de gunoi, de exemplu, trebuie să plătim 23 de euro, iar noi transportăm lunar aproximativ 18 tone de deşeuri. În afară de taxele percepute de groapa de gunoi de la Craiova se adaugă costuri de transport, uzura maşinii, pentru că ştim cu toţii că infrastructura este aşa cum este.

Încercăm în acest moment să implementăm colectarea selectivă a deşeurilor, sperând astfel în reducerea costurilor. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că suntem norocoşi având în vedere că am reuşit cu ajutorul unui proiect să ne dotăm cu trei maşini speciale, de tonaj mare, să cumpărăm peste 10.000 de coşuri şi europubele, să construim platforme de gunoi la instituţii şi şcoli pentru ca această colectare să devină facilă. Este foarte greu, ajungi practic să nu câştigi nimic, însă măcar am rezolvat problema ridicării deşeurilor…“,

a precizat Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti.
În prezent, peste 3.200 de familii au încheiat contracte cu SC Salubritate Băileşti şi 160 de persoane juridice, iar preţul solicitat unei familii compuse din două persoane este de 11,95 de lei pe lună.

Lasă un răspuns