Gârleanu Mitel. Un băileştean cu multe ideei…

Nu am putut să trecem cu vederea postările de pe Facebook ale domnului Gârleanu Mitel un băileştean care din câte se pare îl interesează soarta acestui mic oraş de lângă Dunăre, Băileşti.garleanu mitel bailesti

Vă vom prezenta câteva ideei lansate pe pagina sa de Facebook.


Aveam in oras singura DISCOTECA in aer liber din judet . :Pe Insula Balasan . Insula , facuta pe vremea lui Ghenciu Oprea … si de care se bucurau toti tinerii …insula bailestiEste adevarat ca „investitorul” de acolo ar fi in urma cu plata chiriei si cu „obligatiile” asumate – si ca ar avea contract doar pe suprafata de sub CUPOLA ? – el ocupand in realitate toata insula …
Si vreau sa va mai spun ca aceste intrebari vor „pleca” si mai departe … catre cei care trebuie sa ne dea si un raspuns.


Canalizarea pe toate strazile ar fi trebuit sa fie separata :

  1. canalizare FLUVIALA ( adica pentru apele din ploi si zapezi topite)
  2. canalizarea MENAJERA ( in care se regaseste tot ce deverseaza omul din gospodarie – inclusiv de la toaleta )

Nu numai ca nu avem o separare ( inclusiv pe Strada Mare ) a celor doua , dar ele – daca exista vreo separatie – se duc in acelasi loc : paraiasul Balasan ! canalizare bailesti fluvial

Cand se vor racorda la canalizarea centralizata toate aceste canalizari nefunctionale si ce riscam – fiind zona joasa si de campie – in cazul unor inundatii ? se întreabă Gârleanu Mitel.


Daca tot suntem „parteneri” – si ne asumam niste obligatii , de pe urma carora avem niste beneficii , de ce nu facem nimic pentru a PROTEJA Cilieniul ? se întreabă Gârleanu Mitel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asociatia ADECPRO in parteneriat cu Primaria Municipiului Bailesti lanseaza proiectul: „Elaborarea planului de management in aria naturala protejata Balta Cilieni – Bailesti”. Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala Axa Prioritara 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii

Beneficiar:

  • Asociatia de Dezvoltare Economica, Culturala si Profesionala din Regiunea Oltenia – ADECPRO

Partener:

  • Primaria Municipiului Bailesti

Valoarea totala a proiectului:

421.195 lei, din care valoarea eligibila este de 353.087 lei si valoarea, alta decat cea eligibila este de 68.108 lei (valoarea TVA aferenta valorii eligibile).

Durata proiectului:

24 luni, de la 01.01.2012 pana la 31.12.2013

Localizarea proiectului:

Aria naturala de interes national Balta Cilieni – Bailesti, cod: 2395, Regiunea de Dezvoltare 4 Sud – Vest, judetul Dolj.

Obiectivul general:

Conservarea biodiversitatii in aria naturala protejata de importanta nationala „Balta Cilieni – Bailesti”, in scopul asigurarii dezvoltarii durabile a speciilor protejate.

Obiective specifice:

Elaborarea planului de management pentru aria naturala protejata „Balta Cilieni – Bailesti” in vederea asigurarii dezvoltarii durabile a speciilor protejate de importanta nationala;
Informarea si constientizarea populatiei locale, precum si a factorilor interesati cu privire la importanta conservarii biodiversitatii in aria naturala protejata „Balta Cilieni – Bailesti”.

Prin elaborarea planului de management pentru aria naturala protejata de interes national Balta Cilieni – Bailesti si asigurarea masurilor de conservare a biodiversitatii, acest proiect realizeaza pe deplin obiectivele vizate de Axa prioritara 4 – „Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii” din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu.
Implementarea proiectului, prin activitatile avute in vedere, va asigura atingerea obiectivelor specifice axei prioritare 4, din urmatoarele considerente:

Se va elabora un plan de management corespunzator pentru mentinerea conservarii speciilor de importanta nationala, asigurand stoparea pierderii biodiversitatii din aria naturala protejata „Balta Cilieni – Bailesti”.
Cresterea gradului de constientizare prin informarea populatiei si a factorilor implicati va reduce cauzele nefavorabile ale factorul antropic, asigurand mentinerea speciilor rare sau pe cale de disparitie, in starea lor naturala.


Bailestiul este traversat de doua artere aflate sub administratia judeteana a CNADNR – acestea sunt : 561 A si 561 D – pe strazile – Eroilor ( intrarea dinspre Boureni ) pana in str Revolutiei – care merge pana la monument si apoi str Lt Becheresu …spre Calafat . Si respectiv ( 561 D ) – intrarea dinspre bariera , pana la monument , pe Revolutiei pana la str Dreptatii si apoi toata strada pana iese din oras spre Rast ! strada revolutiei bailesti
Gârleanu Mitel se întreabă pe pagina sa de Facebook:

Cine a asfaltat Str Lt B-scu , Victoriei pana la monument si Revolutiei pana in Eroilor – Dreptatii ? Daca am asfaltat noi , inseamna ca puteam sa asfaltam si Eroilor- Dreptatii (si sa nu mai punem din 10 in 10 metri panouri care sa ne arate ca nu este drumul nostru) . Daca au asfaltat ei , adica cei de la JUDET , atunci noi , orasul , nu trebuie sa ne arogam nici un merit !
Raspunde cineva ?


Cum vă spuneam mai sus, Gârleanu Mitel un băileştean cu multe ideei. Noi am selectat câteva postări. Dacă doriţi să vedeţi mai multe vă invităm sa intraţi pe pagia sa de facebook, Gârleanu Mitel.

O ultimă postare ce ne-a atras atenţia:

balustrada bailesti

Vin cu o PROPUNERE pentru edilii orasului : BALASANUL poate arata mai frumos cu un mic efort. Zilele acestea sute da masini cara departe asfaltul spart de pe strazi , pietroaiele si nisipul …DE CE NU LE-AR DUCE ACOLO ! Ar sti apoi oamenii ca sa faca cu aceste materiale . Si-ar pava in curte , ar intinde nisipul la poarta …
Iar pentru zona centrala : BORDURILE scoase de pe aici si inlocuite , ar prinde bine acolo ( second second , dar oamenii ar multumi – mai cu seama ca este campanie ! )balustrada bailesti 1Si inca ceva : toate acele balustrade metalice cu care era inconjurat centrul orasului , ar prinde bine sa delimiteze soseaua – macar la scoala si la biserica ! Hai , ca se poate ! Ce nu ati gandit 8 ani , faceti acum ! EDILILOR !

Lasă un răspuns