ÎPS Irineu a slujit în Băileşti, de Sfântul Gheorghe

Municipiul Băileşti din judeţul Dolj şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual ieri, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Bucuria cinstirii Sfântului a fost sporită de prezenţa în mijlocul credincioşilor a Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit Sfânta Liturghie, în sobor de preoţi şi diaconi, la Biserica „Sfântul Nicolae”.

>

La slujba arhierească au fost prezenţi sute de credincioşi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, în frunte cu edilul municipiului Băileşti, Costel Pistriţu, pentru a primi binecuvântarea Întâistătorului Bisericii din Oltenia şi a asculta cuvântul de învăţătură al Părintelui Mitropolit Irineu.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Daniel Giurgiu a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Băileşti, Protopopiatul Băileşti. Momentele de sărbătoare au continuat la sediul Protoieriei Băileşti acolo unde Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a participat la slujba de sfinţire a noii săli de conferinţe oficiată de soborul preoţilor din Băileşti în frunte cu părintele protoiereu, Cornel Pârvu.

Lasă un răspuns