Irinel Popescu, oaspete de seamă al Băileștiului

Reputatul medic doljean a vizitat Spitalul din Băilești, primul din cariera sa, și a primit titlul de cetățean de onoare al orașului. Evenimentul a avut loc cu ocazia celei de-a 13-a ediții a Zilelor Băileștiului.

Cu ocazia zilelor orașului, Spitalul Municipal Băilești a avut astăzi oaspeți de seamă, pe lângă autoritățile locale și județene. Invitatul de onoare a fost prof. univ. dr. Irinel Popescu, personalitate marcantă a medicinei românești, originar din Filiași, dar care și-a început activitatea ca medic la spitalul din Băilești.
Cu acest prilej, autoritățile locale au vrut să dea spitalului numele lui Irinel Popescu, însă, la sugestia acestuia, unitatea medicală va purta numele unui băileștean, academician Ștefan Milcu, care „în materie de medicină este cel mai ilustru fiu al acestor locuri”, după cum s-a exprimat dr. Irinel Popescu.
Ștefan Milcu este considerat, alături de Constantin I. Parhon, creatorul școlii românești de endocrinologie, el fiind și președinte al Academiei de Științe Medicale, funcție deținută în prezent de Irinel Popescu.

Lasă un răspuns