Lucrări de infrastructură la Băilești în stare avansată de execuţie

Proiectele de infrastructură din municipiul Băilești sunt în prezent în stare avansată de execuție. Primarul Costel Pistrițu spune că autoritățile locale au fost nevoite să amendeze unii constructori, pentru că nu s-au acordat în termenele asumate de execuție.

costelpistritu„Se lucrează la canalizarea orașului, pe un proiect de 11,6 milioane de euro. La rândul nostru, pe aceleași străzi pe care se introduce canalizarea avem un program de asfaltări cu finanțare UE. Constructorii de la canalizare s-au angajat la un grafic de lucrări pe care nu l-au respectat. Prin urmare, au primit amenzi pe care le-au contestat la judecătorie. Au pierdut, dar nu știu dacă au mai făcut recurs. Din cauza nerespectării termenelor, am avut întârzieri la asfaltare de o lună și jumătate. În decembrie 2015 trebuie să finalizăm asfaltările“, a precizat primarul Pistrițu.
Proiectele de asfaltare se derulează în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PID), cu o valoare totală de 7,9 milioane de euro. 33 de străzi (27 km) se asfaltează în cadrul acestui proiect, la care se adaugă alte șase străzi (7,7 km) asfaltate pe banii primăriei.
Din planurile munici­palității mai face parte și consolidarea și reabilitarea cu fonduri UE a fostului sediu al primăriei ca Muzeul Prințul Știrbey, după numele proprietarului inițial al clădirii care are acum bulină roșie.

Lasă un răspuns