Minor arestat pentru comiterea mai multor infracţiuni în Băilești

Judecătorii din Băileşti au dispus arestarea preventivă a unui minor de 16 ani, acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Suspectul este acuzat şi că a furat două autoturisme pe care le-a condus prin Băileşti.

Potrivit oamenilor legii, minorul este cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni de furt calificat, două de furt în scop de folosință și două de conducere fără permis. Toate faptele ar fi fost comise în cursul lunii mai.

„Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că în noaptea de 10 spre 11 mai, tânărul ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, de unde ar fi sustras un telefon mobil și cheile de la un autoturism ce se afla parcat în faţa imobilului, pe care l-ar fi condus pe strada Brâncoveni până la intersecția cu strada Bâlciului din Băilești, unde l-ar fi abandonat”,

au precizat poliţiştii.

Câteva zile mai târziu, minorul a intrat în casa unui bărbat din Băileşti, de unde a furat un telefon mobil şi 500 de lei.

A dus înapoi o altă maşină furată

În noaptea de 22 spre 23 mai, acelaşi minor ar fi furat un alt autoturism. L-a adus înapoi după ce s-a plimbat prin localitate.

„În noaptea de 22 spre 23 mai, cel în cauză ar fi pătruns prin forțarea unei ferestre, în locuința unui alt bărbat de 43 de ani, din Băilești, de unde ar fi sustras cheile de la autoturismul acestuia, ce se afla parcat în stradă, în dreptul imobilului. A condus autoturismul pe drumurile publice din Băilești, iar după aproximativ două ore, l-ar fi abandonat în dreptul aceluiași imobil, lăsând cheile în contact”,

au mai stabilit oamenii legii.

Minorul de 16 ani a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore. Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, suspectul a fost dus la Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpat.

Lasă un răspuns