Mireasa din Radovan se răzbună

În judeţul Dolj există mai multe locuri în care majoritatea dintre noi nu am vrea să călcăm. Fenomene aparent fără explicaţie sau întâmplări care îţi fac inima să stea în loc au ţesut poveşti cu iz de paranormal în jurul localităţilor Radovan şi Gura Racului.

casaradovan
În satul Gura Racului, din Dolj, toată lumea vorbeşte în şoaptă despre „arătăniile din deal“. Bătrânii povestesc cum aşezarea a fost strămutată acum mai bine de 200 de ani din cauza strigoilor şi sunt convinşi că şi acum, moroii se mai arată la ceas de seară.
Localnicii au povestit că după apusul soarelui, pe uliţe nu mai este ţipenie de om. Satul Gura Racului din Dolj este situate la 20 kilometri de Craiova. „Nimeni nu are curaj să meargă în zona unde sunt moroii. Cine trece prin zonă are doar de suferit. În fiecare seară eu mă rog la Dumnezeu. Îmi este frică de „arătăniile din deal“. Moroii sunt oamenii care nu şi-au găsit liniştea şi fac rău oricărei persoane pe care o întâlnesc“, a spus Ioana Săceanu.
Poetul Marin Sorescu, născut în comuna doljeană Bulzeşti, de care aparţine acum satul Gura Racului, a cuprins legenda strigoilor în volumul de poezii „La lilieci“, aşa cum este cunoscută zona Bulzeştilor. Blestemul miresei moarte.
Blestemul miresei moarte
mireasaradovanOamenii din comuna doljeană Radovan povestesc că în zonă există fantoma unei tinere fete, care şi în ziua de astăzi mai poate fi văzută ocazional. Localnicii au precizat că în anii ’40 o mireasă s-a spânzurat în pădurea care înconjoară lacul.
Mireasa din Radovan se răzbună pe cei vii după lăsarea întunericului. Oamenii au mai precizat că există două variante ale poveştii: Una, potrivit căreia tânăra, o moldoveancă nespus de frumoasă ajunsă în Oltenia cu familia,s-ar fi sinucis după ce soţul ei a fost omorât în bătaie chiar în noaptea nunţii. A doua variantă spune că fata şi-a pus capăt zilelor după ce, chiar înaintea nunţii. A fost violată de un om bogat din zonă la care lucra fată în casă. Localnicii susţin că mireasa bântuie pe drumul lung de lângă pădure. Îi sfătuiesc pe şoferii care trec prin zonă să nu privească în stânga şi în dreapta şi să nu bage în seama niciun sunet. Doar aşa se poate scăpa de blestemul tinerei care s-a spânzurat în pădurea Radovan.

Localnicii susţin că mireasa bântuie pe drumul lung de lângă pădure. Îi sfătuiesc pe şoferii care trec prin zonă să nu privească în stânga şi în dreapta şi să nu bage în seama niciun sunet. Doar aşa se poate scăpa de blestemul tinerei care s-a spânzurat în pădurea Radovan.

Lasă un răspuns