O elevă de la Liceul Mihai Viteazul din Băileşti a ajuns la Olimpiada de Fizică pe ţară

După susţinerea fazei judeţene a Olimpiadei de Fizică, la care au participat peste 200 de elevi, din cls. VI-XII cea care duce şi la etapa naţională, sunt cunoscute şi rezultatele, iar cele 16 locuri alocate judeţului sunt ocupate, chiar dacă pot veni şi surprize, în sensul retragerii unora dintre câştigători.elevi

În locul celor care renunţă, sunt alţii pe lista de aşteptare, fiind alcătuită şi o listă de „rezerve”.  Este demnă de remarcat prezenţa unei eleve din Băileşti, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, care şi-a făcut loc între elevii din unităţi de învăţământ craiovene.

„Au fost verificate lucrările, s-au discutat contestaţiile – în număr de 12 – iar patru dintre ele au fost rezolvate în beneficiul elevului. S-a stabilit numărul de 16 participanţi : câte patru din clasa a VI-a şi a VII-a, doi din a VIII-a, trei dintr-a IX-a, şi câte unul din anii de studiu X-XII. Unităţile care au obţinut rezultate deosebite sunt Şcolile Gimnaziale „Mircea Eliade ” , „Gheorghe Ţiţeica”, „Sf. Dumitru”, „Sf. Gheorghe” – toate din Craiova, la care se adaugă, şi nu mai este un secret, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, în continuare în frunte, şi Colegiu Naţional „Elena Cuza”.

Printre ei, şi-a făcut loc o tânără, Ştefania Eliza Bănică, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti, care nu se află la primul succes de acest fel. Sigur, sunt cazuri în care unii dintre câştigători nu mai participă la fazele superioare, dar suntem pregătiţii, fiind alcătuită o listă cu „rezerve”, acestea fiind de valoare apropiată cu titularii”, a declarat prof. Ileana Moculescu, inspector de „fizică” în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Lasă un răspuns