Primarul Amalia Năstase, candidatul PNL Dolj pentru Primăria Municipiului Băileşti!

Cu o carieră remarcabilă de 21 de ani în învățământ, Amalia Năstase a devenit o figură centrală în administrația locală din județul Dolj, din august 2021 preluând atribuţiile de primar al Municipiului Băileşti. Sub îndrumarea sa, orașul se află într-un moment crucial de dezvoltare pe multiple planuri, datorită unui set de inițiative ambițioase axate pe modernizare și creștere durabilă.

Nume si prenume: Năstase Amalia

Varsta: 48 ani

Starea civila: Casatorită

Data si locul nasterii: 24 ianuarie 1976 – Bailesti, Dolj

Studii:

 • 1995-1999 Facultatea de Horticultură, Universitatea din Craiova;
 • 2001 Definitivarea în învățământ – Universitatea din Craiova;
 • 2010 Gradul didactic II în învățământ – Universitatea din Craiova – finalizat cu certificat ;
 • 2010-2012 Program de conversie profesională la nivel postuniversitar – ”Științe”, Universitatea din Craiova;
 • 2011 – 2013 Gradul didactic I în învățământ – Universitatea din Craiova;

Activitati:

 • 2017-2020: Profesor
 • 2017: Manager – Școala gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 1 Băilești
 • 2012 – 2017: Profesor
 • 2010 – 2012: Manager – Școala gimnazială cu clasele I-VIII Nr. 1 Băilești
 • 2005 – 2010: Profesor
 • 2003-2005: Profesor voluntar Asociația Langdon Down Oltenia – Centrul Educațional Teodora, Băileşti
 • 2002 – 2003: Profesor
 • 1999 – 2001: Profesor

Una dintre prioritățile sale deosebit de importante a fost îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Prin finanțarea obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, se demarează asfaltarea a 6,4 km de străzi. Această investiție de 13,7 milioane de lei va reprezenta un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii mobilității și accesibilității în întregul municipiu.

Totodată, se vor asfalta încă 4 străzi (Ardealul, A.I Cuza, General I. Ghenescu, Banu Mărăcine), două finanțate din bugetul local și două din cel național, consolidând eforturile pentru modernizarea infrastructurii rutiere a orașului.

În domeniul educației, Amalia Năstase a direcționat eforturile către dotarea școlilor cu echipamente moderne.

Prin investiții de 6 milioane de euro, fiecare școală primară și gimnazială din oraș a primit laptopuri pentru cadrele didactice, tablete pentru elevi și table interactive pentru sălile de clasă. În prezent se derulează un proiect pentru dotarea acestor instituții cu mobilier adecvat, pentru a asigura un mediu de învățare optim.

În timpul mandatului Amaliei Năstase, administrația a direcționat resurse semnificative către dezvoltarea infrastructurii educaționale. S-au finalizat lucrările de construire a două noi grădinițe, fiecare proiect având o valoare de 1,8 milioane de lei.

Aceste noi facilități vor întregi oferta educațională destinată copiilor preșcolari și vor contribui substanțial la îmbunătățirea serviciilor sociale din comunitate. Totodată, este în curs de proiectare construcția unei creșe, proiect ce beneficiază de sprijinul CNI. De asemenea, trebuie menționat faptul că a fost câștigat și proiectul pentru îmbunătățirea infrastructurii Liceului Tehnologic “Ştefan Anghel”, investiție în valoare de peste 3,2 milioane de lei.

În plus, Amalia Năstase a obținut cu succes finanțare pentru un proiect esențial pentru comunitate: implementarea în premieră a unui sistem de distribuție a gazelor naturale în Bailești. Acest proiect, evaluat la aproximativ 121 de milioane de RON, va aduce orașului un nivel crescut de confort și eficiență energetică, contribuind semnificativ la modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

În prezent, se lucrează la faza de proiectare, iar din vara acestui an, vor începe efectiv lucrările, inclusiv instalarea branșamentelor pentru gospodării. Este un pas major în direcția asigurării unor servicii esențiale și sustenabile pentru comunitatea din Băileşti.

În ceea ce privește domeniul cultural, a fost depus un proiect la ADR pentru reabilitarea energetică a Casei de Cultură “Amza Pellea”, acest proiect fiind în curs de evaluare.

În paralel, a lucrat intens la dezvoltarea unui alt proiect crucial: implementarea unui sistem de iluminat public inteligent în Balasan și în zona blocurilor. Acest proiect este deja într-o etapă avansată, având contractul de finanțare semnat.

Pe lângă aceste inițiative, Amalia Năstase a pus în mișcare alte proiecte de o importanță deosebită, care reprezintă priorități urgente pe agenda sa. Aceste investiții, sprijinite de CNI, vizează construirea unui bazin de înot și a unui ambulatoriu nou în cadrul Spitalului Municipal Băilești.

Implementarea acestor inițiative va consolida eforturile de modernizare și dezvoltare a municipiului Băilești, contribuind la bunăstarea și sănătatea locuitorilor.

Suntem convinși că Amalia Năstase va câștiga cursa pentru Primărie. Prin eforturile noastre unite, ne angajăm să continuăm să construim un viitor mai bun pentru comunitatea băileşteană, urmând cu determinare același drum al dezvoltării pe care l-am început.

Lasă un răspuns