Probleme penale la Primăria Caraula

Procurorii din Băilești au hotărât să-l trimită în judecată pe primarul comunei doljene Caraula, acuzat de abuz în serviciu. În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul viceprimar și secretarul primăriei. În decembrie, anul trecut, primarul din Caraula a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate.Ștefan Vancea

Primarul comunei doljene Caraula, Ștefan Vancea, este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu într-un dosar penal înregistrat pe rolul Judecătoriei Băilești în urmă cu două săptămâni. Problemele edilului nu se opresc aici, pentru că, în decembrie, acesta a pierdut definitiv procesul cu inspectorii de integritate.
Este vorba de un raport emis de Agenția Națională de Integritate (ANI) în iunie 2013, în care se preciza că s-a constatat

„existența conflictului de interese administrativ și a stării de incompatibilitate în cazul lui Vancea Ştefan, primar al comunei Caraula, judeţul Dolj“,

dar și că „starea de incompatibilitate și cea de conflict de interese au intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, precum și a emiterii unor acte administrative de pe urma cărora au existat foloase materiale pentru persoanele evaluate, contrar prevederilor legale“.
Trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Același Ștefan Vancea a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, alături de fostul viceprimar Victor Șandru și de secretarul Primăriei Caraula, Aurel Matara.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băilești pe 7 ianuarie, iar instanța nu a stabilit încă primul termen de judecată.

Reamintim că și primarul municipiului Băilești, Costel Pistrițu, s-a aflat câteva luni în stare de incompatibilitate, fiind primar și membru în consiliul de administrație al Liceului Mihai Viteazul, Băilești. 

mai multe detalii aici

 

Lasă un răspuns