Razie a poliţiştilor în sudul judeţului

În acest sfârşit de săptămână, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Băileşti şi secţiilor arondate, au organizat şi executat o razie care a avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, urmărindu-se totodată şi asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică.
La aceste activităţi au participat poliţişti de la fomarţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, criminalistic, precum şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

În cadrul raziei au fost instituite 4 filtre rutiere, ocazie cu care poliţiştii au verificat în trafic peste 140 autovehicule. De asemenea, oamenii legii au efectuat verificări şi controale la 3 discoteci şi 15 baruri.
Au fost legitimate aproximativ 250 persoane, dintre care 150 au fost controlate sumar de arme albe, iar pentru continuarea cercetărilor şi verificărilor au fost conduse la sediul unităţii de poliţie 13 persoane.
Pentru abaterile de natură penală constatate au fost întocmite două dosare penale, iar pentru abaterile de natură contravenţională au fost aplicate 29 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.007 lei.

Exemple:

1. Cu ocazia controlului efectuat la un bar din comuna Siliştea Crucii, judeţul Dolj s-a constatat faptul că administratorul societăţii, Cosmin T., 34 ani, din Craiova, nu a asigurat paza prin personal propriu sau specializat la localul public. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 R.

2. De asemenea, la controlul efectuat la un alt local de alimentaţie publică din comuna Negoi s-a constatat faptul că administratorul Marian D., din comună nu are angajat personal specializat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice pe durata programului de lucru.Şi pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Lasă un răspuns