Şapte condamnați în dosarul SC Ambient Sibiu – SC Mitliv Craiova printre care si SC Bădină Com SRL Băilești

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat, luni, șapte persoane acuzate că au fost implicate într-un circuit comercial fictiv, în urma căruia bugetul de stat a fost păgubit cu peste două milioane de euro. Cei șapte inculpați și-au recunoscut faptele pentru a scăpa cu pedepse mai ușoare, iar ceilalți inculpați din acest dosar sunt judecați separat, tot la Curtea de Apel Craiova.curtea-de-apel2

În octombrie 2014, procurorii au dispus efectuarea mai multor percheziții, ocazie cu care au fost reținuți șase suspecți, iar alți trei au fost puși sub control judiciar. Ulterior, în martie 2015, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpați, acuzați de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. Aceștia sunt Robert Dănilă, Sfîrlogea Andi, Robert Păceană, Mugurel Stănescu, Gheorghe Bădină, Viorel Duțu, Adrian Etegan, Daniel Ionescu, Răzvan Tănasă, Alin Teacă, Dorinel Rogojinaru, Constantin Ulăreanu, Gelu Uglean și Liviu Cioană.
În același dosar au fost puse sub acuzare mai multe societăți comerciale, printre care se numără SC Mitliv Impex SRL Craiova, SC Ambient SA Sibiu, SC Bădină Com SRL Băilești și SC Sincotrans SRL Craiova.
Primii șapte inculpați și-au recunoscut faptele, iar luni au fost condamnați de magistrații Curții de Apel Craiova. Cea mai mică pedeapsă (trei ani și opt luni de închisoare) a primit-o Gheorghe Bădină, iar Păceană și Stănescu au fost condamnați la câte patru ani de închisoare. Dănilă a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare, iar Sfîrlogea, Duțu și Etegan, care sunt recidiviști, au primit pedepse ceva mai mari.

Hotărârea Curții de Apel Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea Supremă.

Lasă un răspuns