Sărbătoarea artelor, la Biblioteca Municipală Băileşti

La Biblioteca Municipală „Petre Anghel” din Băileşti a fost organizat, ieri, Cenaclul literar al seniorilor, cuprinzând un amplu şi variat program. Activitatea s-a deschis cu un istoric al iei prezentat de bibliotecar Janeta Vlad –  preambul la Ziua Internaţională a Iei tradiţionale româneşti (24 iunie) – şi a continuat cu vernisajul expoziţiei de pictură pe sticlă „Ia românească”Bailesti-cenaclu

Lucrările au fost realizate de talentaţii copii ai şcolilor băileştene în cadrul Taberei de vară „A sosit vacanţa mare” – ediţia 2015. De altfel, tabăra va fi organizată de Biblioteca Municipală „Petre Anghel” şi în acest an, în lunile iulie şi august, şi va cuprinde cercuri de desen, pictură pe sticlă, cursuri de limbi străine şi alte activităţi la dorinţa copiilor, înscrierile având loc în perioada 21-30 iunie.

Invitată de onoare la Cenaclul literar al seniorilor a fost poeta băileşteancă Maria Oprea, autoare a patru volume de versuri, care a recitat din cartea sa ce urmează să apară spre sfârşitul acestui an. Întâlnirea s-a încheiat cu audierea unui concert de muzică simfonică susţinut de André Rieu, o adevărată terapie muzicală pentru seniori.

Lasă un răspuns