Sărbătoarea zaibărului şi a prazului în Băileşti, ediţia a VIII-a 2015

Primăria Municipiului Băileşti, Consiliul Local Băileşti, Casa de Cultura „Amza Pellea” în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism organizează cea de a VIII-a ediţie a “Sărbătorii Zaibărului şi a Prazului”, între 16 şi 18 octombrie.

Aşa cum v-a obişnuit, la mijlocul lunii octombrie, municipalitatea organizeaza cea de a VIII-a ediţie a “Sărbătorii Zaibărului şi a Prazului”. Acest eveniment este legat de vinul zaibăr atât de frumos promovat de marele nostru Amza Pellea, născut în urbea noastră, Băileşti, celebrul ”Nea Marin”.

Programul manifestarilor

Manifestărilor prilerjuite de “Sărbătorea Zaibărului şi a Prazului”
16-18 octombrie 2015
Vineri – 16 octombrie 2015 – Instalarea standurilor

Sâmbătă – 17 octombrie 2015

– Ora 10:00 – „Caravana zaibărului” – incursiune la producătorii de zaibăr pentru promovarea evenimentelor cu un car alegoric în care băieți și fete îmbrăcați în costume populare fac animație însoțiți de fanfara populară de la Ciuperceni.

– Ora 18:00 – Bd. Lt Becherescu – Program de muzică populară din toate zonele ţării, timp în care oaspeţii şi localnicii vor vizita standurile şi vor servi din produsele tradiţionale de toamnă – pastramă cu mămăliguţă, cârnăciori olteneşti, mititei la grătar, dovleac copt şi alte bucate tradiţionale, toate stropite cu zaibăr de Băilești, de la Nea Mărin.

– Ora 19.00 – Spectacol de muzică uşoară cu participarea artiştilor Mirabela Dauer şi Dorian Popa;

– Spectacol de muzică şi dansuri populare susținut de ansamblurile folclorice din ţară.

Duminică 18 octombrie 2015

– Ora 10:00 – ”Târgul Micului Negustor” – Targ al copiilor unde se prezinta produse tradiţionale pregătite în gospodariile proprii. Prezentarea de ateliere de lucru ale copiilor, cu tematică de sezon.

– Ora 10:00 – „La casa lu’ Nea Mărin” – vizită la Casa Memorială „Amza Pellea”, sfinţirea zaibărului şi slobozirea pentru degustări, apoi carul alegoric în care se transportă butoiul cu zaibăr se va deplasa către locul desfașurării concursului și festivalului, alaiul fiind însoţit de trăsuri şi călăreţi.

– Ora 10:30 – Piața civică din centrul orașului – organizarea concursurilor: cel mai bun zaibăr, cel mai frumos stand gastronomic tradiţional, cea mai originală reţetă.

– Ora 11:00 – Spectacol folcloric sustinut de ansamblurile folclorice din Cluj, Brasov, Tulcea şi Dolj.

Lasă un răspuns