Tânăr din Băileşti condamnat definitiv la 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat sentinţa definitivă în cazul tânărului de 21 de ani, din Băileşti, care în noaptea de 10 spre 11 mai 2015, băut, a înjunghiat de mai multe ori, în stradă, un bărbat de 74 de ani, tot din Băileşti. Acuzat de tentativă de omor, autorul a primit la Tribunalul Dolj o pedeapsă de 7 ani şi 4 luni închisoare cu executare, hotărârea rămânând definitivă pe 19 ianuarie a.c. Autorul trebuie să achite victimei 31.000 lei daune morale şi materiale.puscarie5

Reamintim că, în noaptea de 10 spre 11 mai 2015, în jurul orei 2.25, poliţiştii din Băileşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ştefan Coadălată, de 74 de ani, pensionar, din Băileşti, a avut un conflict spontan cu o persoană necunoscută, care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit. Au fost anunţaţi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au fost demarate cercetări, în urma cărora a fost identificat autorul faptei – Atent Durac, de 21 de ani, cunoscut al oamenilor legii din localitate, întrucât are antecedente penale. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost operată de urgenţă, rămânând internată sub supraveghere medicală. Medicii legişti au constatat că Ştefan Coadălată a suferit „trei plăgi tăiate hemitorace drept anterior” care necesită pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei, cercetările fiind preluate de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, în noaptea respectivă, în timp ce mergea pe jos, pe strada „Victoriei” din Băileşti, victima l-a întâlnit pe Atent Durac, cel din urmă aflat în stare de ebrietate, şi s-au apucat la ceartă. Discuţiile au degenerat, iar Durac a scos un cuţit cu care l-a lovit de mai multe ori pe Ştefan Coadălată. Autorul a fost reţinut în cursul zilei de 11 mai, iar pe 12 mai a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pe 30 de zile a tânărului pentru tentativă de omor, autorul fiind după gratii şi în acest moment. A fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, în iunie 2015, iar judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat, pe 3 noiembrie 2015, la o pedeapsă totală de 7 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru tentativă de omor. A primit 5 ani de închisoare pentru înjunghierea lui Ştefan Coadălată, dar, întrucât era recidivist, având la activ o altă condamnare de 2 ani şi 4 luni închisoare însă cu suspendare, instanţa a decis ca tânărul să execute ambele pedepse. În  plus, judecătorii au mai stabilit ca inculpatul să achite 6.000 lei cu titlu de daune morale, respectiv 25.000 lei cu titlu de daune materiale către victima sa.

Atât inculpatul, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au declarat apel, soluţionat marţi, 19 ianuarie a.c., de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Instanţa a menţinut sentinţa pronunţată pe fond, astfel că inculpatul rămâne cu aceeaşi pedeapsă, din care se va scădea perioada petrecută în arest preventiv atât după tentativa de omor, cât şi după fapta pentru care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns