Top 10 bancuri cu olteni

olteniSociologii sunt de părere că prin bancuri facem haz de necaz, iar de cele mai multe ori, oamenii reuşesc în felul acesta să socializeze mult mai uşor. Glumele care au apărut pe seama oltenilor arată exact rivalitatea dintre regiuni, dar stârnesc şi multe zâmbete.
Oltenii recunosc cu zâmbetul pe buze că cele mai multe bancuri sunt făcute pe seama lor. „Noi, oltenii, suntem caracterizaţi tot timpul ca fiind iuţi şi şmecheri. Eu cred că ardelenii sau moldovenii fac glume pe seama noastră din invidie. Bancurile cu olteni sunt amuzante, iar de cele mai multe ori, şi noi râdem pe seama noastră. Nu este nimic anormal“, a explicat sociologul Marius Socoteanu.

TOP 10 BANCURI DESPRE OLTENI: 
1. Un oltean coboară o pantă într-un taxi, maşina având o viteză destul de mare. Şoferul exclamă: – Suntem pierduţi! – De ce? întreabă olteanul. – Nu mai funcţionează frânele şi nu pot opri. – Măi, neică, opreşte măcar aparatul de taxat!
2. În rai, Dumnezeu stă de vorbă cu câţiva români: – Cum o duc moldovenii tăi, Ştefane? – Rău, Doamne, rău… – Cum aşa? – Păi, jumătate sunt în Spania, iar jumătate în Rusia. – Da ardelenii tăi, Iancule? – Binişor, Doamne… – I-auzi! Păi, de ce? – Jumatate sunt în Italia, iar jumătate sunt în Germania ! – Dar oltenii tăi, Tudore? – Foarte bine, Doamne! – Bravo! Cum aşa? – Păi, jumatate sunt în Timişoara, un sfert în Camera Deputaţilor şi restul în Senat.
3. De ce îşi cumpără oltenii mereu bilete în ultimul rând la comedii? – Au auzit şi ei că cine râde la urmă râde mai bine!
4. De ce au oltenii talent la muzică? – Păi, dacă dorm pe SOL şi vorbesc cu FA…
5. Un oltean urcă în autobuz şi compostează un bilet, iar la cinci minute, încă unul. Un cetăţean îl vede şi-l întreabă: – De ce aţi compostat două bilete? – Dacă pierd unul, îl am pe al doilea! – Şi dacă le pierdeţi pe amândouă? – Ei, asta-i!… Am abonament!…
6. Un oltean îşi vizitează fata măritată în Bucureşti. – Când să se uite şi el la televizor, constată că nu se vede bine şi urcă pe bloc să mişte antena. – Ce face, ce nu face olteanul că alunecă şi cade de pe acoperiş în grădina din faţa blocului. Lumea se strânge ca la urs. Olteanul îşi revine, cu greu, din şocul puternic… Se ridică, se scutură şi se ţine de şale. O babă curioasă îl întreabă: – Auzi bre? Ce s-a întâmplat aici? La care olteanul îi raspunde: – Nu ştiu, acum picai.
7. De ce oltenii, după o sărbătoare mai mare, sunt zgâriaţi pe faţă? Răspuns: Pentru că de sărbători mănâncă şi ei cu furculiţa!…
8. Un oltean e condamnat la moarte prin electrocutare. Este aşezat pe scaunul electric şi întrebat care e ultima lui dorinţă. Olteanul răspunde: – Să mă ţineţi de mână.
9. Un oltean îşi îngroapă soacra lângă drum, iar pe placa funereră scrie: „Sub această cruce grea Zace scumpa, soacra-mea. Călătorii mei iubiţi, Mai încet, să n-o treziţi!“
10. Cum deosebeşti mirele la o nuntă de olteni? – Are adidaşi noi.

Lasă un răspuns