Trei băileșteni, condamnați pentru violarea unei fete de 19 ani

Judecătorii din Segarcea au condamnat trei tineri din Băilești, acuzați că, în toamna anului trecut, au urcat în mașină o tânără de 19 ani și au violat-o la marginea comunei Bârca. Inculpații au primit pedepse între șapte ani și nouă ani și două luni de închisoare cu executare.violatori din bailestiMarcel Mustaţă, Marin Mustaţă şi Ghiţă Baiaram, toţi trei din Băileşti, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, au fost arestați preventiv pe 16 septembrie 2015, sub acuzațiile de viol și lipsire de libertate. Doi dintre ei au fost acuzați și de comiterea infracțiunii de conducere fără permis, respectiv încredințarea unui vehicul unei persoane fără permis.
Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2015, Marcel Mustaţă, Ghiţă Baiaram și Marin Mustață au plecat la plimbare cu un autoturism Volkswagen, care a fost condus atât de Marcel Mustață, cât și de Baiaram, deși nici unul dintre ei nu avea permis de conducere.

În comuna Măceşul de Sus, cei trei au luat cu forța de pe stradă o fată de 19 ani şi au pornit către comuna Bârca. S-au oprit pe câmp, la marginea localității, unde prin ameninţări şi acte de violenţă au forţat-o pe fată să întreţină cu ei raporturi sexuale. La un moment dat, fata a reușit să sune un prieten, care l-a anunţat pe tatăl ei, acesta fiind cel care a sunat la poliție. Oamenii legii au făcut mai multe filtre rutiere și au reușit să-i prindă pe autori în comuna Bârca.

Tânăra de 19 ani a mers la Institutul de Medicină Legală Craiova, de unde a obţinut certificat medico-legal care atestă că a fost victima infracţiunii de viol, având nevoie de zece zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite. Suspecții au fost reţinuţi în aceeași noapte, iar pe 16 septembrie au fost arestaţi preventiv. În mai puțin de o lună, pe 10 octombrie, inculpații au fost trimiși în judecată, iar la sfârșitul lunii februarie au și fost condamnați. Procesul s-a încheiat atât de repede pentru că toți trei și-au recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepselor.

Magistrații de la Judecătoria Segarcea l-au condamnat pe Marcel Mustață la nouă ani și două luni de închisoare pentru conducere fără permis, încredințarea autoturismului unei persoane fără permis, lipsire de libertate și viol.
Baiaram a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru conducere fără permis, lipsire de libertate și viol, iar Marin Mustață a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru viol. Judecătorii din Segarcea au hotărât ca inculpații să rămână în continuare în arest preventiv.
Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Lasă un răspuns