Violatorii din Băileşti rămân în spatele gratiilor

Cei trei băileșteni, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, judecaţi pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, rămân în arest preventiv. Judecătoria Segarcea, instanţa care judecă procesul pe fond, le-a prelungit arestarea preventivă, hotărârea rămânând definitivă ieri, la Tribunalul Dolj. Cei trei sunt acuzaţi că au luat în maşină o fată, au dus-o în câmp, la marginea comunei Bârca, şi au violat-o, fiind prinşi de poliţişti la scurt timp după comiterea faptei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 11 februarie a.c.duba violatori

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, ieri, contestaţiile formulate de cei trei tineri de etnie romă ajunşi după gratii în luna septembrie pentru viol, lipsire de libertate şi conducere fără permis:

„Respinge contestaţiile formulate de către inculpaţii Mustaţă Marcel, Baiaram Ghiţă şi Mustaţă Marin, ca nefondate. În baza art.275 alin.2 C.p.p Obligă fiecare dintre contestatori la plata sumei de câte 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 25.01.2016”,

se arată în hotărârea instanţei. Judecătorii Tribunalului au menţinut, astfel, hotărârea luată de Judecătoria Segarcea, la ultimul termen de judecată, pe 14 ianuarie a.c., când li s-au respins celor trei cererile de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu. Judecarea cauzei a fost amânată până pe 11 februarie a.c.

Reamintim că, pe 16 septembrie 2015, Marcel Mustaţă, Marin Mustaţă şi Ghiţă Baiaram, toţi trei din Băileşti, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, erau arestaţi preventiv pe 30 de zile, în baza hotărârii Judecătoriei Segarcea, pentru viol, lipsire de libertate şi conducere fără permis. Din cercetările poliţiştilor şi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2015, Marcel Mustaţă şi Ghiţă Baiaram, în timp ce se plimbau cu un autoturism Volkswagen prin comuna Măceşul de Sus (fără ca vreunul dintre ei să fie posesor de permis auto), au observat o fată pe stradă, au luat-o în maşină şi s-au oprit în afara comunei Bârca, în câmp. Acolo li s-a alăturat şi Marin Mustaţă, iar prin ameninţări şi acte de violenţă, cei trei au forţat-o pe fată, o tânără de 19 ani, să întreţină raporturi sexuale. Fata a reuşit, la un moment dat, să-şi sune un prieten, care l-a anunţat pe tatăl ei, cel din urmă anunţându-i, la rândul său, pe poliţiştii din Bârca despre cele petrecute.

Oamenii legii au făcut imediat filtre rutiere şi în localităţile învecinate, astfel că după ce au plecat de la locul faptei, poliţiştii au oprit maşina autorilor în comuna Bârca. Fata a fost audiată, îndrumată către Institutul de Medicină Legală Craiova, de unde a obţinut certificat medico-legal care atestă că a fost victima infracţiunii de viol, având nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite, iar cei trei tineri au fost reţinuţi din noaptea respectivă, iar pe 16 septembrie au fost arestaţi preventiv, măsura fiind prelungită de mai multe ori. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea au finalizat cercetările şi i-au trimis în judecată pe cei trei, cauza înregistrându-se la Judecătoria Segarcea în luna octombrie. A fost analizată în procedura de cameră preliminară, iar la începutul lunii decembrie a fost primul termen de judecată.

Lasă un răspuns